Home » Tag Archives: празнична кампања

Tag Archives: празнична кампања

„Кокошка против мисирка“ е епскиот празничен двобој на KFC

„Мисирката доаѓа и си оди, но кокошката е тука да остане!“, истакнува брендот за брза храна KFC во својата нова Божиќна реклама – драматичен анимиран двобој помеѓу двете „кралици“ на пилешкото месо. Земајќи инспирација од старите Вестерн филмови, рекламата започнува на снежна планинска рамнина. Една кокошка храбро чекори низ тундрата, ... Read More »

Лего ја лансираше првата глобална празнична кампања

Рекламата која е создадена in-house се врти околу магијата на оние мали коцки што сите ги сакаме и со кои сите ние израснавме Лего ја лансираше својата прва глобална празнична кампања која ја покажува магијата на имагинацијата која нивните коцки ја будат во “децата” од сите возрасти. Шарената оптимистичка реклама ... Read More »

“Божиќната магија има свои граници” –кампања на Репортери без граници

На крајот на годината “Репортери беа граници“ порачуваат дека заради разни притисоци на кои се изложени, не можат сите новинари да уживаат во празничната атмосфера Организацијата Репортери без граници започна празнична видео кампања со цел да го скрене вниманието кон нарушувањето на слободата на медиумите во светот. Видеото ги прикажува ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365