Home » Tag Archives: пребарување

Tag Archives: пребарување

Улогата на социјалните мрежи во кариерата на секој поединец

Следниот пат кога ќе навредувате некого на Твитер или ќе објавите слика на која сте пијани, само запомнете дека вашите потенцијални работодавци го гледаат ова – што може да ве чини многу. Еден од пет работодавци вели дека ги одбиле кандидатите после онлајн пребарување, открива истражувањето на YouGov. Иако повеќето ... Read More »

Што најмногу пребаруваат Македонците на Google?

Според истражувањето за состојбата на глобалниот дигитален пазар во третиот кваратал на 2018 година, спроведено од страна на организациите Kepios, Hootsuite и We Are Social, Република Македонија има околу 1,58 милиони интернет корисници, односно 76% од населнието користи интернет. Оваа бројка пораснала за 8%, односно 118 илјади корисници, во изминатата ... Read More »

Google го менува начинот на прикажување резултати во пребарувањето

Во горниот дел на екранот при пребарување, Google ќе прикажува вести од сајтови на кои корисниците плаќаат преплата, а компанијата со издавачите ќе споделува информации за историјата на пребарувањето. Големите издавачи, како што се Вострит Журнал, Њујорк тајмс, Вашингтон пост и други се` потешко се финансираат од приходи од рекламирање, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365