Home » Tag Archives: производи

Tag Archives: производи

Однесувањата на Инстаграм претворени во физички производи кои се продаваат од вендинг машини

Во оваа духовита активација за документарецот ‘Social Animals’, агенцијата Conscious Minds создаде неколку  вендинг машини со прилично необична понуда Кампањата која овие денови се споведува во Калифорнија, фрла светло на Инстаграм културата, така што некои однесувања поврзани со оваа платформа ги трансформира во физички производи, а потоа ги продава преку ... Read More »

Како `раскажувањето на приказни` им помага на брендовите да продаваат повеќе производи?

Не е ни тајна дека раскажувањето на приказни (storytelling) стана клучна алатка за брендовите и компаниите кои сакаат да се поврзат со своите потрошувачи и секако да ја зголемат продажбата. Постојат бројни барања за добри приказни за слушање, гледање и читање,” објаснува Ilya Vedrashko,  директор за истражување во Оrion дел од ... Read More »

Една агенција го испрати својот копирајтер да преживува во дивината исклучиво користејќи производи од своите клиенти

Сите сте ја слушнале изреката дека агенциите треба да ги користат производите на клиентите. Тоа е она што можете најмалку да го направите, доколку се зафатите со работата да ги продавате тие производи. Но, што ако ги зголемите влоговите и од тоа направите реално шоу? Еден човек, пет дена, 15 ... Read More »

Познати победниците на REGPAK 2015

Во склоп на фестивалот на амбалажата FEST.A CROPAK 2015, кој изминатата недела се одржа во Загреб, беа доделени и наградите за најдобра амбалажа на хрватскиот (CROPAK 2015) и регионалниот (REGPAK 2015) пазар. Доделувањето на наградите дванаесета година по ред го организираа компанијата Tectus d.o.o. , Институтот за амбалажа и печат – ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365