Home » Tag Archives: промена

Tag Archives: промена

Твитер советува: Сменете си ги лозинките

Оттаму вчера известија дека неодамна е откриен тн. „баг” којшто ги чувал лозинките во незаштитена форма, но и дека нема индикации дека имало злоупотреба на лозинки. Сепак, на корисниците им се препорачува да ги променат своите лозинки, посебно ако ја користеле и за други сервиси. Твитер ги штити шифрите така ... Read More »

Google го менува начинот на прикажување резултати во пребарувањето

Во горниот дел на екранот при пребарување, Google ќе прикажува вести од сајтови на кои корисниците плаќаат преплата, а компанијата со издавачите ќе споделува информации за историјата на пребарувањето. Големите издавачи, како што се Вострит Журнал, Њујорк тајмс, Вашингтон пост и други се` потешко се финансираат од приходи од рекламирање, ... Read More »

Coca-Cola Zero го менува името

Американската компанија Coca-Cola одлучи да го промени името на брендот „Coca-Cola Zero“ во „Coca-Cola Zero Sugar“, што значи Кока Кола без шеќер. Новото име треба дополнително да истакне дека пијалокот не содржи калории, а со новиот рецепт, вкусот на пијалокот ќе биде повеќе сличен на обичната Coca-Cola. Компанијата не прецизира ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365