Home » Tag Archives: раст

Tag Archives: раст

Раст на производството на вести од гласовни асистенти

Едноставното прашање на гласовните асистенти за новостите за некоја тема има потенцијал да го промени концептот на радиото и конзумирањето на информациите, пишува Nieman Lab во анализата за употребата на такви уреди. Производството на вести за гласовни асистенти бара дополнителни напори и ресурси во редакциите, а некои веќе се одлучија ... Read More »

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 10%, раст на консолидираната нето добивка од 7%, инвестиции во износ од 1,1 милијарди денари и 212 нови вработувања во периодот јануари – декември 2018-та

  „Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – декември 2018 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех. Според единечниот Биланс на успех, во периодот јануари – декември, продажбите достигнуваат 7.506.114.294 денари, што е за 8% повеќе во споредба со истиот период од минатата ... Read More »

Импресивен раст на YouTube: 1,8 милијарди месечни посети

  Јутјуб го посетуваат 1.8 милијарди регистрирани корисници секој месец, не сметајќи ги нерегистрираните корисници. “За мене и за сите во Јутјуб е од исклучително значење да се развиваме одговорно”, изјави Сузан Војчицки, извршен директор на Јутјуб. – “Не постојат упатства за тоа како оваа голема платформа може да се ... Read More »

Приходите на Гугл од огласување пораснаа за 22% на годишно ниво

Alphabet оствари приходи од 32,3 милијарди долари во последниот квартал од минатата година, 24% повеќе од претходната година, а драстично се зголеми и профитот на матичната компанија на Гугл, ако се одземат еднократните даночни трошоци Според бизнис извештајот објавен пред една недела, чистата добивка на Alphabet, матичната куќа на Гугл, ... Read More »

Истражувањето на Interbrand покажа голем раст за брендовите во азиско-пацифичкиот регион во 2017 година

Оние кои сакаат за успеат во овај регион мораат да имаат понуда која е привлечна за локалните пазари, и не смеат да се плашат од неуспех Компанијата Interbrand ја спроведе својата прва анализа на брендовите во Јапонија, Кина, Индија и Јужна Кореја, а истовремено анализираше и како брендовите растат во ... Read More »

Netflix конечно “раскина” со слабиот раст на претплатници и неговите акции бележат невиден раст

Netflix конечно се збогува со трендот на слаб пораст на базата на претплатници, и како што самиот најави овој квартал ги надмина и своите но и очекувањата на Wall Street. Акциите на Netflix апсолутно се искачуваат во нагорна линија, сега дури и повеќе од 20% откако се објави извештајот на приходи ... Read More »

Иднината на глобалните медиски трендови

(СВЕТ) – Интернационалната ABC организација (IFABC) во текот на 2014 година спровела глобално истражување со кое биле опфатени глобалните трендови во однос на “конзумирањето на медиумите“, промените во однос на однесувањето на читателите и прогнозата за инвестициите во огласување во пооделните видови медиуми. Покрај локалните ABC канцеларии во ова истражување ... Read More »

Забележителен глобален раст на буџетите за огласување во медиумите

(СВЕТ) – Ако се верува на најновото истражување на eMarketer, адвертајзерите ширум светот, во 2014 година во медиумите ќе инвестираат вкупно околу 545 милијарди долари. Вкупното трошење е зголемено за 5,7% во споредба со 2013 год. СП во фудбал и Зимските олимписки игри заедно со забележителниот раст во online и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365