Home » Tag Archives: ребрендирање

Tag Archives: ребрендирање

Марс се ребрендира со слоганот “Tomorrow starts today“

Во рамките на новото ребрендирање, компанијата сака да ја комуницира разновидноста на своите производи и да се оддалечи од корените Марс започна проект за ребрендирање во рамките на кој сака да се оддалечи од корените на компанијата во кондиторската индустрија, со цел подобро одразување на широката палета на нивните производи ... Read More »

Mastercard го отфрли името од своето лого

Mastercard го отфрли името од своето лого, оставајќи ги само црвениот и жолтиот круг да го претставуваат брендот на картички, во продавници, на настани и во адвертајзингот. Овој чекор е дел од напорите на компанијата да ја минимизира важноста на картичката (содржана во самото име „Mastercard“), поради се’ поголемото ширење ... Read More »

Volkswagen ќе го менува своето лого со цел да ја спаси репутацијата

Уште во април оваа година, генералниот маркетинг директор на Volkswagen, Јохен Сенгпиел, најави ребрендирање на компанијата бидејќи „не е во добра форма“. Според него, падот на репутацијата на брендот се должи на тоа дека тој е „премногу германски“, како и поради скандалот од 2015 година, кога беше откриено дека компанијата ... Read More »

Убер повторно се ребрендира

Поминаа помалку од две години од последното ребрендирање на компанијата Убер, а сега се одлучија за уште едно Убер очигледно напорно се труди да го поправи својот имиџ по низата критики и проблеми со кои се соочија за само неколку години. Сега компанијата се одлучи за уште едно ребрендирање, кое ... Read More »

Традиционалната млекарница Бучен Козјак со нов изглед: нов дизајн за новото време

Една од најстарите млекарници во Македонија, позната по извонредниот квалитет и уникатниот вкус на своите млечни производи со цел да се доближи уште повеќе до своите купувачи го редизајнираше корпоративниот  идентитет и поголемиот дел од своите производи: јогурт, свежо млеко, кисело млеко и сурутка. Производите со новиот изглед ќе бидат ... Read More »

Mozilla Firefox бара ново лого… повторно

Mozilla повторно ќе го менува логото на Firefox, овој пат со помош на своите фанови. Но, во план не е да се создаде само нова икона за пребарувачот, туку да се редизајнира целосната серија на производи под името на брендот. Mozilla веќе објави некои можни опции и сега бара од ... Read More »

Google ги ребрендира своите алатки за огласување

После 18 години, згаснува брендот Google AdWords Google започна со ребрендирање на многу од имињата и акронимите на своите производи, во рамките на кое ги обединува своите производи DoubleClick и Google Analytics 360 Suite под заедничка Google Marketing платформа, а ја претстави и новата Google Ads понуда која е насочена ... Read More »

Diet Coke со нови ребрендирани пакувања и нови вкусови

Новото ребрендирање кое покрај новиот изглед носи и неколку нови овошни вкусови, има за цел ревитализирање на продажбата на Diet Coke и да се поврзе со младите потрошувачи Компанијата “Кока-Кола” направи уште еден чекор за оживување на слабата продажба на својот бренд Diet Coke во Северна Америка со ново, по ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365