Home » Tag Archives: рекламирање (page 2)

Tag Archives: рекламирање

Огласувачите треба да се подготват за новите кратки дигитални видео реклами

Кратките дигитални видео реклами кои се емитуваат пред да отпочне самото видео во следните 6 месеци се најавува дека ќе се здобијат со големо внимание, како и значајни инвестиции во согласност со најновото истражување спроведено од страна на Trusted Media Brands (TMB) во арил, 2017. Во истражувањето откриено е дека ... Read More »

Adobe Advertising Cloud бара начини да го премости јазот помеѓу ТВ и дигиталните медиуми

На Adobe самитот кој деновиве се одржуваше во Las Vegas, Adobe го промовираше e Advertising Cloud, програмска платформа која компанијата тврди дека е првата платформа за менаџирање на рекламирањето низ традиционалните ТВ и дигитални платформи. Дизајнирана за видео Adobe нагласува дека новата платформа ги комбинира карактеристиките преземени од Adobe Media ... Read More »

Marc Pritchard доби свој таргетиран билборд откако зборуваше за новите стратегии за дигитални медиуми

Пред неколку дена Marc Pritchard, CBO на Procter & Gamble ги најави плановите на компанијата кои ќе се движат во насока на борбата со измамите со реклами, прегледување на договорите со медиумите и присвојување на широко-индустриска метрика за гледаност (вчера објавивме статија на Маркетинг365 за ова, еве ја на ОВОЈ ЛИНК), ... Read More »

Што значи зделката на AT&T и Time Warner за рекламирањето?

Топ вест изминативе денови беше купувањето на телекомуникацискиот гигант AT&T од САД на една од светски наголемата компанија за ентертејмент и забава, сопственикот на CNN и CNBC – Time Warner. Нема двоумење дека стекнувањето на сумата од 85.4 милијарди долари на Time Warner ќе влијае врз начинот на кој телевизиската ... Read More »

Нови можности за рекламирање на жичницата “Милениумски крст“

На последната седница на Советот на Град Скопје, беше усвоена одлука со која се предвидува можноста за компаниите, покрај на кабините, да се рекламираат и на носечките столбови и на кровот на објектот на Жичницата “Милениумски крст“ , во непосредна близина на почетната станица. Според утврдениот ценовник, реклама на кабините ќе ... Read More »

Реклами во Gmail

Гостински текст на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6. Електронската пошта претставува неразделен дел од нашето секојдневие. Таа е сигурен инструмент преку кој ние сме во постојан контакт со нашите блиски, пријатели и колеги. Освен тоа таа е и одличен начин да научиме што е најновото кај нашите омилени брендови, ... Read More »

Атрактивна промотивна акција на Продукција Перспектива

Продукција Перспектива, агенција за надворешно рекламирање на рекламни панели и фасадни површини, спроведува атрактивна промотивна акција во делот на закуп на рекламни панели. Веќе од денес може да се користат поволностите на акцијата кои се однесуваат во намалување на цената на рекламниот панел тип 1. Со промоцијата, како додадена вредност ... Read More »

Република Македонија ќе се рекламира на “Google”

Генералниот Секретаријат на Владата на Република Македонија информраше дека склучил јавна  набавка на услуги за промоција на Република Македонија со веб порталот „Google“ во времетраење од 12 месеци. Носител на набавката е Google Ireland Ltd од Даблин, Ирска и истата е во вредност од 18 450 000 денари (околу 300.000 евра).     Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365