Home » Tag Archives: рекламирање (page 3)

Tag Archives: рекламирање

Нови можности за рекламирање на жичницата “Милениумски крст“

На последната седница на Советот на Град Скопје, беше усвоена одлука со која се предвидува можноста за компаниите, покрај на кабините, да се рекламираат и на носечките столбови и на кровот на објектот на Жичницата “Милениумски крст“ , во непосредна близина на почетната станица. Според утврдениот ценовник, реклама на кабините ќе ... Read More »

Реклами во Gmail

Гостински текст на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6. Електронската пошта претставува неразделен дел од нашето секојдневие. Таа е сигурен инструмент преку кој ние сме во постојан контакт со нашите блиски, пријатели и колеги. Освен тоа таа е и одличен начин да научиме што е најновото кај нашите омилени брендови, ... Read More »

Атрактивна промотивна акција на Продукција Перспектива

Продукција Перспектива, агенција за надворешно рекламирање на рекламни панели и фасадни површини, спроведува атрактивна промотивна акција во делот на закуп на рекламни панели. Веќе од денес може да се користат поволностите на акцијата кои се однесуваат во намалување на цената на рекламниот панел тип 1. Со промоцијата, како додадена вредност ... Read More »

Република Македонија ќе се рекламира на “Google”

Генералниот Секретаријат на Владата на Република Македонија информраше дека склучил јавна  набавка на услуги за промоција на Република Македонија со веб порталот „Google“ во времетраење од 12 месеци. Носител на набавката е Google Ireland Ltd од Даблин, Ирска и истата е во вредност од 18 450 000 денари (околу 300.000 евра).     Read More »

Дознајте што е Thighvertising

Thighvertising, зборот кој што е кованица од поимите Thigs и Advertising го означува новиот тренд на огласување кој што се роди во Јапонија и кој означува огласување на делови од телото, првично -> “нозете на Јапонките кои носат мини-сукњи”. Јапонците силно веруваат дека огласувачките пораки треба да бидат таму каде ... Read More »

За лажна реклама лани казнети 70 продавници во Македонија

`И во ЕУ измамата на потрошувачите строго се казнува. „Практикер“ во Бугарија пред неколку дена беше казнет со 40.000 евра` Попуст од 50 отсто на сите продукти, „шопинг-часови со 80 отсто намаление на целокупната гардероба“, земете две, платете едно и што уште не. Реклами од овој тип секојдневно среќаваме по ... Read More »

Ограничено рекламирањето на висококалорична храна за деца

(СВЕТ) – Мексиканските власти поради се поголемиот број на дебели деца го ограничија времето за рекламирање на слатки пијалоци и храна на телевизиите Министерството за здравје соопштило дека рекламирањето на овие производи на телевизија е забрането од 14.30 до 19.30 во работни денови и  од 7.00 до 19.30 преку викендите ... Read More »

Македонскиот пазар на онлајн огласување во 2013 „тежел“ скоро 2 милиони евра

Според следењето на пазарот на интернет огласување за 2013 година, направено од Httpool во соработка со Ipsos Strategic Pulse, во минатата година се потрошени 1.940.017 евра. За споредба, во 2012 биле потрошени нешто повеќе пари, 1.945.715 евра. Оваа сума е добиена со следење на 40-тина македонски веб дестинации и забележување ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365