Home » Tag Archives: рекламирање (page 4)

Tag Archives: рекламирање

DHL ја искористи конкуренцијата за да се рекламира себеси !

„DHL“ – компанијата за транспорт на најразлични пратки низ целиот свет, направи лукав маркетиншки трик во борбата со своите конкуренти UPS и TNT…правејќи го незамисливото….. “да те рекламираат конкурентите“ :) Користејќи масло кое е чувствително на температура, премачкале десетина големи кутии за чија достава ги користеле услугите на другите транспортни компании….кои ... Read More »

T-мобиле engagement банер кампања

Првичен банер (teaser) на идивиди

Главната придобивка на онлајн огласувањето е мерливоста на резултатите и можноста за поврзување на продажните активности со преземените активности за огласување. Денеска ја разгледуваме студијата на случај за последната рекламна кампања на Т-Мобиле, чија цел беше продажба на телефони од залихата ексклузивно преку нивната е-продавница. Кампањата траеше шестнаесет дена (од ... Read More »

Communicus: 80% од Super Bowl рекламите “не работат“

Супер-Бол-реклами-Маркетинг365

Скорешната студија на истражувачката компанија Communicus, истражувајќи 1000 испитаници пред и после прикажувањето на SuperBowl  рекламите во 2012 и 2013 година, покажала дека дури 80% од рекламите кои се прикажуваат на Super Bowl не водат кон зголемена продажба на производите кои ги промовираат. Communicus, испитувајќи ги купувачките навики на испитаниците, односно ... Read More »

За “тајно” рекламирање исплатени 25 милиони долари

Фудбалскиот клуб Барселона и Интел потпишаа петгодишен спонзорски договор од 25 милиони долари за „невидливо“ рекламирање.   “Интел инсaид” ќе биде отпечатен на дресовите на фудбалерите од Каталонија, но од внатрешната страна и ќе биде видлив само кога ќе се постигнуваат голови. Со овој договор играчите не се обврзани секојпат ... Read More »

Фејсбук започна со прикажувањето на видео реклами

Видео реклами на Фејсбук

Како што и претходно беше најавено, Facebook започна да ги тестира видео рекламите кои ќе се прикажуваат помеѓу останатите постови во news feed-от. Имено, новите видео реклами ќе стартуваат автоматски додека се прелистува фидот за вести, без звук се додека не кликнете на видеото. Од компанијата се надеваат дека овој ... Read More »

Рекламирањето на “здравата“ храна во Македонија одсега само со дозвола

рекламирање, адвертајзинг, огласување, маркетинг македонија, маркетинг, маркетинг365

Агенцијата за Храна и Ветеринарство на Република Македонија на својот веб сајт информираше дека од неодамна го донесе Правилникот за здравствени и нутритивни тврдења во комерцијални цели при означување, презентација и рекламирање на храната  во Република Македонија, Со овој Правилник се утврдуваат правилата и барањата кои треба да ги исполнат прехранбените ... Read More »

МАПАС бара Услуги за изработка на рекламен видео, аудио и печатен материјал, како и услуги за менаџирање на рекламни активности заради промоција и рекламирање на Агенцијата

Назив на договорниот орган: Агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) http://www.mapas.mk Лице за контакт: Дионис Стратров    Адреса на е-пошта: dionis.stratrov@mapas.gov.mk    Телефон/Факс: 023224229/3166 452 Предмет на договорот за јавна набавка: Услуги за изработка на рекламен видео, аудио и печатен материјал, како и услуги за менаџирање на рекламни активности заради промоција и рекламирање на Агенцијата за ... Read More »

Топ три македонски агенции кои стојат позади фан страните на брендовите во Македонија

Трендот за алоцирање на раководењето со профилите на социјалните медиуми на големо веќе е присутен меѓу македонските компании. Маркетинг и ПР агенциите од земјава речиси без исклучок во својот “каталог“ ја вклучија и оваа услуга. На пазарот “прсти вмешаа“ и еден куп други “компании“ кои почуствуваа дека можат да одговорат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365