Home » Tag Archives: реклами (page 3)

Tag Archives: реклами

YouTube ќе го дуплира бројот на реклами на почетокот на видеата заради помалку прекини

На многу корисници на YouTube им пречат рекламите што се појавуваат на почетокот и за време на видеата, а популарниот видео сервис сега воведува промени. YouTube сега има решение за проблемите со рекламите и најавува експериментално  прикажување на две pre-roll реклами кои ќе бидат прикажани на почетокот на видеата, кои ... Read More »

Гугл Хром ќе блокира реклами на сајтови кои постојано ги прелажуваат корисниците

Гугл реши да ја засили борбата против сајтовите кои користат сомнителни pop-up реклами и пренасочување со цел да ги излажат корисниците. Од декември, Chrome ќе се блокира реклами на “мал број” на сајтови, кои постојано ја користат оваа тактика, без разлика дали произведуваат лажни системски грешки или се обидуваат да ... Read More »

Реклами ќе се прикажуваат и на WhatsApp

Наскоро во популарната чет апликација би можело да бидат прикажувани и реклами Откако од Snapchat ги позајмија stories, WhatsApp одлучи дека би било добро да додадат поддршка и за стикери, а сега, се чини, најавуваат и реклами. Потпретседателот на WhatsApp, Крис Даниелс, во интервју за индиски Economic Times, во кој ... Read More »

Нетфликс на удар на критики заради “прилагодените“ реклами за гледачите со потемен тен

Во своите таргетирани реклами за сериите и филмовите, компанијата користеше актери со црна боја, дури и кога тие играа прилично маргинални улоги во предложените филмови Нетфликс се соочува со критики откако е откриено дека во нивните листи на препорачани филмови и серии за корисниците со темен тен, користат реклами со ... Read More »

Фејсбук ќе ја намали видливоста или нема да ги одобри рекламите со низок квалитет

Фејсбук објави дека ги проширува своите напори за намалување на видливоста на рекламите со низок квалитет на својата платформа Социјалната мрежа објави дека ќе се насочат кон рекламите кои ги кршат нивните правила со содржини кои се со слаб квалитет или дисруптивна природа, а кои обично вклучуваат: мамки за интеракција, ... Read More »

„Епл“ ја купи апликацијата за препознавање песни „Шазам“ и најави дека ќе ги отстрани рекламите од оваа платформа

„Епл“ успешно го заврши купувањето на „Шазам“, популарната апликација за препознавање на песни. Компанијата потврди дека ја купила апликацијата и нејзиниот тим за 400 милиони долари во декември минатата година. Купувањето беше привремено задржано поради истрагата од страна на Европската унија, која го разгледа договорот околу потенцијални услови за создавање ... Read More »

Пасивното мерење на рекламите е од клучно значење

Повеќето мерења на рекламите сеуште се потпираат на несовршената човечка меморија и нејзината изложеност на реклами, а со тоа го игнорираат ефектот од рекламирањето на оние кои активно не се сеќаваат дека ја виделе реклама Три четвртини од потрошувачите, кои беа изложени на дигитални реклами не се сеќаваат дека ги ... Read More »

Гугл блокира по 100 несоодветни реклами на Интернет секоја секунда

Гугл е екстремно строг кога станува збор за ширење на спам, лажни вести или несоодветни реклами на Интернет. Компанијата има специјални алгоритми за откривање и блокирање слични содржини во својот пребарувач. Фактот дека Гугл поседува една од најголемите рекламни платформи на Интернет е причината зошто се повеќе и повеќе луѓе ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365