Home » Tag Archives: Сашо Дуљанов

Tag Archives: Сашо Дуљанов

Како да ја зголемите личната репутација и имиџот

Сашо Дуљанов

Успешните луѓе од бизнисот имаат една заедничка карактеристика: Ја разбираат потребата и важноста на персоналниот пи-ар, и колку тој придонел да напредуваат во кариерата, да имаат подобар имиџ меѓу стручната јавност и да се перцепирани како експерти во нивната област. Еве и еден пример од нашата пракса: Директор на наша ... Read More »

Колумна: Компанијата ќе постигне успех само со професионални односи со јавност

Автор:Сашо Дуљанов Професијата односи со јавност (ПР) е популарна и посакувана за голем број млади луѓе, иако за неа постојат големи заблуди, предрасуди и пред се недостаток на едукација.  А незнаењето влијае на девалвирање на професијата, на игнорирање на нејзиното значење и ефикасност, што е и причина компаниите да не ... Read More »

Tранспарентноста e крал на комуникацијата

Сашо Дуљанов

Деновиве сме сведоци на ситуации кога институции, компании или поединци, со цел да спречат шпекулации и погрешни заклучоци во јавноста, и да си навлечат негативни “поени”, се решаваат да ја сокријат вистината, и да презентираат нецелосни информации. Живееме во време кога грижата за имиџот и репутацијата и желбата да се ... Read More »

Најдобриот ПР совет!

Колумна на Сашо Дуљанов, првично објавена на Фактор.мк Добрите односи со јавноста базираат на отворени и двонасочни односи со својата јавноста, на взаемно почитување, и на рамноправен дијалог од кој сите имаат интерес. Секојдневно сме изложени на различни кампањи за односи со јавност од јавен или приватен интерес кои наметнуваат одредени ... Read More »

Сашо Дуљанов: Лице за парада или за односи со јавност!

Колумна на Сашо Дуљанов, првично објавена на Фактор.мк Односите со јавноста (PR-от) се една од можеби најпопуларните професии во денешно време, но истовремено и вулгаризирана,  извикана  професија, за која луѓето имаат погрешни сознанија. Обичните луѓе не прават разлика меѓу портпарол, експерт за протокол, модератор или специјалист за односи со јавност, ... Read More »

Сашо Дуљанов: Искреноста е секогаш добро решение!

Речиси секој се нашол во ситуација која го натерала да се подзамисли дали е добро да се биде искрен, или пак да се сокрие вистината. Тоа се одлуки на кои некогаш треба да се одлучи и во име на компанијата, превземајќи ја одговорноста за иднината на илјадници луѓе. Изборот секако ... Read More »

Интервју со Сашо Дуљанов – раководител на одделот за односи со јавноста во Публицис

Сашо Дуљанов

Сашо Дуљанов е раководител на одделот за односи со јавноста во Публицис – една од најголемите агенции во Македонија. Предавач е на Високата школа за односи со јавноста и еден од пионерите на односите со јавноста во Македонија. За блогот на Здружението за Односи со јавноста на Македонија (ЗОЈМ) тој ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365