Home » Tag Archives: Скопско

Tag Archives: Скопско

СКОПСКО – бренд икона која нѐ спојува веќе 95 години

Значаен јубилеј на водечкото пиво на пазарот Пивара Скопје лансираше нова комуникациска платформа со која започнува одбележувањето на 95-годишнината на носечкиот бренд во своето пивско портфолио. Со неа, СКОПСКО потсетува на својата автентична вредност која ја поседува уште од 1924 година – да биде еден вид специјална нитка која ги ... Read More »

Најавена прославата за 95 години СКОПСКО

Неизоставен дел од најновото издание на популарното шоу „Златна Бубамара“ беше и еден од најпознатите домашни брендови – СКОПСКО, кој оваа година прославува 95 години. Во оваа прилика „Златна Бубамара“, на препознатлив и уникатен начин, честитајќи ја годишнината, потсети зошто веќе 95 години СКОПСКО е составен и неизбежен дел од ... Read More »

За пријателите, за дружбите…за нас!

Скопско, како водечки пивски бренд во Македонија, уште од своите почетоци верува дека она што е најважно во животот е токму времето поминато со луѓето што ни се блиски. Муабетите и приказните што ги споделуваме, насмевките и спомените што заедно ги создаваме, здравиците што не поврзуваат и кога сме највесели ... Read More »

Пивара Скопје назначи нов Генерален директор

Од 1. мај 2018-та функцијата генерален директор на Пивара Скопје ќе ја извршува Владимир Косијер. Тој на оваа позиција доаѓа по Јован Радосављевиќ, кој со оваа редовна организациска промена е унапреден на позицијата генерален директор на операциите на Coca-Cola HBC во Романија. На позицијата генерален директор на Пивара Скопје, Владимир ... Read More »

Бевме на снимањето на новата реклама за Скопско / фото&видео

Маса долга над 35 метри, повеќе од 60.000 капачиња од пиво, над 50 члена екипа и стотина статисти е сликата што ја затекнавме на снимањето на новата реклама за Скопско во огромниот хангар на Пивара Скопје. Стотина раце како на забрзана снимка ги редеа капачињата кои покажаа испис: Голема наградна ... Read More »

Нова реклама на Скопско – за најубавиот народ, за Македонија…за нас!

“За славите кои траат по три дена и три ноќи, за комшиите неразделни ко браќа, за келнерите кои не` знаат по име и свирачите кои не` знаат по душа…за нашиот народ, за земјата која не би ја менувале за ништо! “ Новата реклама на Скопско е за нас. За нашите градови и ... Read More »

Првата реклама за Скопско Smooth – манифест на новата 2.0 генерација

Jас не сум мрзлив! Јас не сум кукавица! Јас не сум без идеја!… Јас не прифаќам предрасуди, ограничувања и етикети! Јас не сум безгласна буква! Јас сум тука, и јас знам кој сум.. – ова се само дел од пораките кои ги упатуваат младите во првата ТВ реклама за брендот ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365