Home » Tag Archives: совети

Tag Archives: совети

Бил Гејтс: “Верувајте дека светот се подобрува и дека е возможен понатамошен напредок“

Со оглед на тоа дека го напуштил Харвард, Бил Гејтс не претставува модел на студент на кој треба да се угледаме. Меѓутоа, бидејќи е еден од најбогатите луѓе на светот и е силно вклучен во напорите за намалување на сиромаштијата и обезбедување на здравствена заштита за луѓето ширум светот, тој ... Read More »

Работи кои мора да ги разгледате пред секое појавување на ТВ интервју

Постои доста јасна разлика кога на телевизија се појавува лице кое нема медиумски тренинг и лице кое веќе е спремно. Сепак, немањето искуство во јавните настапи, не мора нужно да значи лош настап….секако доколку се почитуваат неколку базични правила.  Подгответе се добро и темелно за изненадувањата Пред да се појавите на ... Read More »

3 чекори како да креирате високо функционален тим

Секој лидер тежнее да работи со тим кој функционира одлично. Во еден високо функционален тим, членовите на тимот постојано се вклучени во работата. Тие дистрибуираат задачи, се потпираат на сопствените способности и силните страни на членовите на тимот, генерираат идеи и пронаоѓаат креативни решенија во духот на соработката, синергијата и ... Read More »

Неколку причини поради кои би можеле да ги загубите најдобрите поединци во Вашата агенција

Кога вашите тимски играчи го имаат својот најдобар перформанс лесно е да се претпостави дека се`е во ред. Меѓутоа, многу е важно да го одржувате фокусот на клучните вработени. Иако тие најмалку се жалат за проблемите со кои се соочуваат за разлика од останатите, можеби и ви замеруваат за бројни ... Read More »

5 знаци дека сте подготвени за раст на својот бизнис

Добро изгледа за еден бизнис кога продажбата се зголемува и вашите потрошувачи се среќни, а воедно и вашите вработени се комплетно вклучени и работата е во полн ек. Во ваква позиција, потребно е да одговорите на неколку сериозни прашања: – Дали сте спремни да го направите потребното со цел да ... Read More »

Jeff Goodby го открива најдобриот совет кој го добил во својата кариера

Мислите ли дека ја имате најдобрата идеја? Можеби е време да ја отфрлите! Лесно е да бидете привлечени од одредена идеја и многу тешко е да се откажете од истата. Понекогаш почнувањето од почеток е најдобриот начин да дојдете до уште подобра идеја или пак да дојдете до одобрување на ... Read More »

13 совети кои мудрите лидери ги кажуваат за да ги мотивираат своите вработени

“Мојот шеф ме мотивира преку страв и контрола”- не кажал ниту еден вработен до сега. Еве што ќе чуете од мудрите лидери.. Мотивацијата доаѓа во најразлични форми, но често постои желба да се делува со јасна намера и голема цел кон постигнување на добар резултат. Мотивацијата доаѓа длабоко внатрешно од нас, ... Read More »

12 лесни начини со чија помош ќе ги подобрите своите вештини за јавно говорење во согласност со психолозите

Три од четири лица се соочуваат со страв од говорење пред група на луѓе. За среќа, психолозите можат да ви помогнат со совети и да интервенираат во овој дел, со цел да ја импресионирате својата публика следниот пат кога ќе одржувате презентација. 1.Се што правите- правете го за својата публика. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365