Home » Tag Archives: совршеност

Tag Archives: совршеност

Како скриена дизајнерска „грешка“ го направи логото на Starbucks да изгледа совршено

Еден потценет факт на добриот дизајн: Понекогаш несовршеностите се она што го прават дизајнот да изгледа совршен. Тоа веќе го имаме видено кај логото на Google, кај кое буквата “G” не е совршен круг. Сега пак, една статија на Fast Company го насочи вниманието кон логото на Starbucks, забележувајќи дека ... Read More »

Зошто несовршеноста на логото на Google е она што го прави совршено

Зошто буквата G не е совршен круг? Дизајнерите веќе го знаат ова совршено добро, но за останатите би можело да биде интересно. Неодамна, на Reddit е поставено прашањето за димензиите на буквата G од логото на Google и зошто не претставува совршен круг, пишува американскиот магазин Adweek. Се` започна кога ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365