Home » Tag Archives: содржини

Tag Archives: содржини

И YouTube воведува можност за наплата на содржината

Авторите кои заработуваат преку монетизација на своите видео содржини одсега на YouTube ќе можат да активираат и сопствени „Premium“ канали и да наплатуваат гледање на видеа и други ексклузивни содржини Само што дознавме дека Фејсбук ќе започне на им нуди на администраторите на групите можност за наплата на членството, слична ... Read More »

Matt Brittin од Google им се извини на компаниите од индустријата за проблемите со пласманот на рекламите

Matt Brittin, EMEA шеф на Google, објави извинување до рекламната индустријата за проблемите со кои се соочуваат брендовите чии реклами беа поставени до контроверзни содржини на YouTube. Brittin, кој е претседател на EMEA Business and operations, кажа дека Google одлучи да го забрза процесот на разгледување на веќе постоечкитe проблеми ... Read More »

Зошто пишувањето на првиот лош нацрт текст е “неопходно”…

“Скоро секој прв нацрт- текст започнува со лоши први напори. Морате да започнете од некаде. Започнете со пишување на нешто, па макар било што,  на лист хартија.” Anne Lamott , краток извадок од книгата “Bird by Bird” Дали првите зборови кои ќе ги пишувате може да бидат подредени по совршен ... Read More »

Совети за дигитален маркетинг: ”Kакви содржини да споделувате со својата целна публика ?”

Социјалните медиуми не се како и останатите традиционални медиуми, па затоа и традиционалниот маркетинг пристап потребно е да го прилагодите за овој вид на медиум. Формулата за успех е функција од правење на соодветниот избор на социјален медиум/медиуми каде ќе ги насочите своите активности, соодветно таргетирање, влог во платени реклами ... Read More »

Како ефективно да го користите видеото во Вашиот план за content маркетинг

Во една добро осмислена и таргетирана кампања, креативната содржина секогаш е на прво место- таа е лепилото кое поврзува се заедно и е изворот на примарен интерес.Одамна се завршени деновите кога добриот веб сајт и рекламите на радио беа се она што ви беше потребно за да го привлечете вниманието ... Read More »

‘’Темната страна’’ на content маркетингот

‘’Креирајте допадлива содржина,  креирајте вредности, воодушевете ги своите корисници , бидете одлични раскажувачи, корисниците ќе ја пронајдат вашата содржина на Internet, креирајте врски со своите потрошувачи првенствено, а потоа ти ќе го купат од вас тоа што им е потребно’’…. Ова се само дел од советите на маркетинг експертите, и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365