Home » Tag Archives: споредба

Tag Archives: споредба

По цена од една женска чанта, едно семејство се храни два месеци, а кригла пиво чини колку 150 литри вода

Најголем дел од вниманието не го привлекоа модните детали, туку односот на цените на овие производи со износот на парите со кои располагаат луѓето кои учествуваа во кампањата Сите апсурди на човечкото општество беа снимени од еден фотограф, правејќи рекламни кампањи за некои светски брендови и тоа со африкански модели. ... Read More »

Кој начин на рекламирање е поефективен во однос на потрошените средства – Facebook или YouTube?

Како многумина големи маркетери, Reebok се прашуваше каде нивните долари за дигитална видео реклама би биле поефикасно потрошени – Facebook или YouTube – па се здружи со Pixability за да открие. Компанијата ја тестираше својата кампања направена од Venables Bell & Partners, во која беше вклучен NFL играчот Џ.Џ. Ват ... Read More »

Како и колку содржина споделуваат трите мобилни оператори во Македонија?

Поттикнати од податоците од истражувањето за содржина на локални брендови кое го реализира Агенцијата Рејтинг во пресрет на AllWeb конференцијата за интернет маркетинг (истражувањето го најавивме вчера на овој ЛИНК) направивме дополнително истражување и подлабока анализа на компаниските Фејсбук фан страници на 3-те мобилните оператори во Македонија како претставници на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365