Home » Tag Archives: Србија

Tag Archives: Србија

Песната од рекламата за “Јелен пиво“ станува поп-химна на мажите од Србија!

Кликк. Се слуша кога ќе се усогласат видеото, приказната и мелодијата. Така “кликна“ и мелодијата за новата реклама за “Јелен пиво“ лансирана во соседна Србија која во својата “приказна“ раскажува еден вообичаен ден за мажите таму…за нивните предизвици и нивното време за насладување со добро пиво. “Кривците“ позади рекламата се ... Read More »

Пазарот за маркетинг комуникации во Србија забележа раст во 2017 година!

Во изминатите неколку месеци, порталот Маркетинг Мрежа спроведе темелна и длабока анализа на агенциите кои работат во Србија во областа на пазарните комуникации, наречена Agency Report. Целта на оваа студија беше да се анализира пазарот за 2017 година и да се добие увид во состојбата на индустријата, собирање на транспарентни ... Read More »

#KAKTUS2018: „Идејата е ништо без реализација“

На 12 и 13 ноември, во хотелот Hyatt Regency во Белград, Marketing Mreža го организира четвртиот по ред Фестивал за интегрирани комуникации – KAKTUS 2018. Под овогодинешното мото „Идејата е ништо без реализација!“, акцентот на фестивалот ќе биде ставен на квалитетните и вонвременски изведби, без кои ниедна идеја не би ... Read More »

#AgencyReport18: Алармантна состојба во агенциите за закуп на медиуми во Србија!

Порталот Маркетинг мрежа, денес ги објави резултатите од истражувањето на агенциите за закуп на медиуми и програмирање на планот за огласувањето во Србија, а во рамките на студијата Agency Report. Во рамките на оваа група на агенции, Direct Media, со години, е убедливо на првото место на ранг листата по ... Read More »

mts и McCann Белград ја претставуваат најголемата оптичка мрежа во Србија

Можете ли да го замислите светот без интернет? Денес, кога сè ни е на дофат на рака, со само еден клик, веќе не се поставува прашањето дали може, туку колку брзо. Дигитализацијата е дел од нашата реалност, нешто за кое постојано се зборува, но често на апстрактен начин. Ултра брзиот ... Read More »

Старбакс доаѓа во Србија

АмРест Холдингс СЕ, најголемиот оператор на ресторани во централна Европа, најави дека планира да отвори „Старбакс“ локали во Србија. Првиот се очекува во Белград во текот на оваа година. “Првиот Старбакс локал ќе биде отворен оваа година во Белград, градот со долгогодишна традиција на уживање во кафе. АмРест е водечки ... Read More »

“Represent Communications” е прогласена за најдобра ПР агенција во Србија за 2017 година

Represent Communications уште еднаш ја освои престижната награда за најдобра ПР агенција минатата година – PRiznanje 2018. Освен наградите за најдобра агенција на годината, Represent Communications освои уште три дополнителни награди: Награда во категоријата корпоративни комуникации за големи компании, за проектот за промовирање на одржлив развој на компанијата Хемофарм Награда ... Read More »

Дигиталниот колач во Србија изнесува 29,48 милиони евра

Според податоците кои ги изнесе Раде Тричковиќ од агенцијата Httpool, вредноста на пазарот за дигитален маркетинг во Србија, во изминатата 2017 година, изнесувал 29,48 милиони евра со што онлајн огласувањето во вкупниот огласувачки колач во земјата учествува со 15% до 20%. Овие бројќи беа деновиве презентирани како извадок од AdEx ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365