Home » Tag Archives: стратегија

Tag Archives: стратегија

Публицис Груп го претстави својот нов тригодишен план наречен Sprint To The Future

Во видео порака до вработените, Артур Садун најави нов план кој ќе се фокусира, меѓу другото и на консултантското работење Извршниот директор на Публицис, Артур Садун ја претстави новата стратегија и акционен план за Публицис, под назив “Sprint To The Future“. Планот ги наведува трите клучни области за раст, на ... Read More »

Политички маркетинг: Неполитички средби

Како што верувам добро знаете во Република Македонија секогаш изборите се оддржуваат во Недела, а саботата, денот пред гласањето, се смета за ден во кој важи изборниот молк, односно ден во кој е забрането било како политичко рекламирање со цел на гласачите да им се остави “слободен простор“ да размислат ... Read More »

Улогата на креирање на текстуални содржини во процесот на дизајнирање на кориснички интерфејс

“Зборовите” се познати како универзален механизам со неверојатна функционалност. Кога станува збор за корисничкиот интерфејс покрај визуелниот дел, текстот е една од клучните особини која е важна за успешен перформанс. Основата на пишувањето Во поглед на терминологијата, во полето на дизајнот, маркетингот и новинарството содржините во форма на текст се ... Read More »

Прв регионален самит на IPRA | PR 2.0 – Back to the Future

Првиот регионален собир на ПР професионалците во организација на IPRA – Меѓународната асоцијација за односи со јавноста, што неодамна се одржа во Софија, Бугарија, можеби не донесе ништо спектакуларно и револуционерно за глобалниот ПР, но секако придонесе за подигнување на нивото на професионализација на односите во јавноста во регионот на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365