Home » Tag Archives: студија

Tag Archives: студија

Презентирана првата Студија за социо-економското влијание на Пивара Скопје

Повеќе од 44 милиони евра за домашната економија и 21 милион евра во буџетот годишно од Пивара Скопје Со своето работење Пивара Скопје годишно создава 44,6 милиони евра бруто додадена вредност за македонската економија. Околу 6.000 лица во земјава целосно или делумно зависат од генерираниот личен доход во целиот синџир ... Read More »

Македонците презаситени од рекламите на ТВ

Во склоп на истражувањто кое истражувачката куќа “Рејтинг“ го правеше по нарачка на агенцијата “Маратон Bus Advertising” а за потребите за студијата за ефективноста на огласување на автобусите како медиум и перцепциите на потрошувачите за тој вид на огласување (целата можете да ја погледнете тука), помеѓу другото се испитуваше и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365