Home » Tag Archives: Тим Бернерс-Ли

Tag Archives: Тим Бернерс-Ли

World Wide Web одбележува 30 години постоење

Творецот на интернетот, Тим Бернерс-Ли се осврна на тоа како оваа мрежа го промени светот и колку е важно да ја подобриме, за да и` служи на човештвото Триесет години по иницијалниот предлог на систем за управување со информации, половина од светот е на интернет, пишува Тим Бернерс-Ли и вели ... Read More »

Тим Бернерс-Ли, таткото на интернетот: Технолошките гиганти имаат преголема моќ

Дигиталната револуција им овозможи на неколку американски технолошки компании да имаат голема финансиска и културолошка моќ од 1990-тите до денес, која е посилна од онаа што ја имаат повеќето суверени држави Ако се запраша човекот кој го “измислил интернетот” (т.е. World Wide Web), Тим Бернерс-Ли, гигантите од Силиконската долина, како ... Read More »

Творецот на интернетот: Три најголеми закани со кои денес се соочува интернетот

Пронаоѓачот на вебот Тим Бернерс-Ли предупредува дека губењето на контрола над сопствените податоци, ширењето лажни вести и непостоењето на регулација во врска со политичкото огласување, се трите најголеми закани со кои денес се соочува интернетот. Луѓето повеќе се грижат за онлајн ширење на дезинформации и чинично ширење на лажни вести ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365