Home » Tag Archives: транспарентност

Tag Archives: транспарентност

Европската Унија порачува: “Интернетот мора да остане отворен и транспарентен за сите“

Откако американскиот Сојузен оддел за комуникации одлучи да ги укине утврдените правила донесени во 2015 година, со кои се воспостави неутралност на интернет, се огласи и Европската унија Интернетот е заедничко добро за човештвото кое може да предизвика промени во општеството и економијата. Изградбата и одржувањето на отворен, транспарентен и ... Read More »

Бразилски моден бренд се откажа од профитот со три ценовни понуди за Black Friday

Играјќи на картата на транспарентност, бразилскиот моден бренд Basico понуди три цени, со и без маржа Бразилскиот моден бренд Basico ја претстави својата Black Friday Transparente акција (Транспарентен Црн Петок), во рамките на која на потрошувачите им дава три ценовни опции за ист артикал. Имено, брендот на својата онјалн продажна ... Read More »

P&G во 2017-та ќе ги ревидира сите агенциски договори со цел да се обезбеди транспарентност во медиумскиот синџир на набавка на податоци

Топ маркетерот на Procter & Gamble (P & G) Mark Pritchard открива дека ќе ги разгледа сите склучени агенциски договори во 2017 година во обид да се придонесе кон поголема транспарентност во медиумскиот ‘’синџир за снабдување’’. Станува збор за план од четири бизнис точки кој има за цел да врши ... Read More »

Tранспарентноста e крал на комуникацијата

Сашо Дуљанов

Деновиве сме сведоци на ситуации кога институции, компании или поединци, со цел да спречат шпекулации и погрешни заклучоци во јавноста, и да си навлечат негативни “поени”, се решаваат да ја сокријат вистината, и да презентираат нецелосни информации. Живееме во време кога грижата за имиџот и репутацијата и желбата да се ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365