Home » Tag Archives: трендови

Tag Archives: трендови

Медиски трендови

Автор: Љубица Вукчевиќ, Insight Manager, DIRECT MEDIA United Solutions. Кога станува збор за медиските трендови за 2019 клучниот поим е промена. Промени се случуваат на сите медиуми – линеарната телевизија се дополнува со Over-the-top телевизија. Over-the-top се однесува на персонализирана технологија, гледање на наше барање, индивидуелна содржина, без реклами но ... Read More »

Телевизијата сеуште доминира во глобалните буџети, но нејзиниот удел е во опаѓање

Линеарна телевизија се уште е најважен медиум кога станува збор за глобалните вложувања во рекламирање, па во 2018 година привлече повеќе од 140 милијарди долари од огласувачките буџети – што е повеќе од двојно од второрангираниот- мобилен интернет, со 58 милијарди долари. Моќта на линеарната ТВ лежи во нејзиниот дофат, ... Read More »

WARC ги открива трендовите на ефикасниот маркетинг

WARC, глобалниот авторитет за огласување и медиумска ефикасност, го објави извештајот Effective Use of Brand Purpose 2018, нагласувајќи ги клучните трендови во користењето на брендирањето водено од целите во маркетинг стратегиите. Извештајот е базиран на анализата на победниците од категоријата Effective Use of Brand Purpose на овогодинешниот меѓународен WARC натпревар. ... Read More »

И покрај ризиците, огласувачите планираат да инвестираат 30 милијарди долари во онлајн видео огласување

Проверете ги најновите трендови претставени во Global Ad Trends на WARC, со фокус на видео огласувањето Се очекува дека огласувачите оваа година ќе потрошат вкупно 30 милијарди долари за онлајн видео огласување, а поголемиот дел од таа сума ќе оди на социјалните медиумски платформи и покрај ризиците за брендовите и ... Read More »

Анализа на WARC: Што научивме за креативната ефективност од овогодинешното издание на Cannes Lions?

WARC, глобалниот авторитет за адвертајзинг и медиумска ефективност, ги објави резултатите од својата анализа на 169 кампањи кои беа дел од категоријата „Креативна ефективност“ на овогодинешното издание на фестивалот Cannes Lions. Извештајот анализира фактори како медиумско лидерство, медиа микс, креативна стратегија и метрика за пријавените кампањи и победниците во категоријата ... Read More »

Погледнете ги трендовите и листата на најголемите огласувачи во САД

Најголемите огласувачи во Соединетите Американски Држави ги стегаат своите буџети, но затоа пак, инвестициите во рекламирањето се зголемуваат на интернет-пазарот. Ова беше клучниот увид од 63 годишен извештај на Leading National Advertisers, кој го објавува магазинот AdAge. Подолу, погледнете ги клучните сознанија од најновиот извештај кој ги истражува трендовите меѓу ... Read More »

WARC ги открива ефикасните трендови во медиските стратегии

Програматикот забрзано станува стандард и помага во воспоставување на подетално таргетирање Организацијата WARC, глобалниот авторитет кога станува збор за ефикасноста на огласувањето и медиумите, го објави својот најнов извештај Media Strategy Report 2018, кој ги истакнува клучните трендови во медиумската стратегија, со лекции научени од добитниците на глобалните награди WARC ... Read More »

Седум трендови во дигиталниот маркетинг во Македонија

На покана од ИТ.мк, Здружението за интерактивно огласување ИАБ Македонија, издвојува неколку топ трендови во дигиталниот маркетинг кои не очекуваат во наредната година и за кои треба да се подготват сите чинители во македонската маркетинг и медиа индустрија. Текстот првично е објавен на IT.mk на следниов ЛИНК. Маркетинг индустрија изминативе ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365