Home » Tag Archives: трошоци

Tag Archives: трошоци

Alphabet ги објави резултатите од последниот квартал: Високи трошоци и ниски цени за огласување

Alphabet, матичната компанија на Google, во претходниот квартал оствари приходи од 39,3 милијарди долари, 22% повеќе од претходната година, а иако се зголеми и добивката, цената на нејзините акции значително падна Според извештајот на компанијата објавен во понеделникот, нето-добивката на овај технолошки гигант во четвртиот квартал од минатата година изнесувал ... Read More »

Кој е шефот дома?

Тинејџерите сериозно влијаат врз трошењето во домаќинствата Младите тежнеат на конзумирање не само на музика и облека, туку и на мебел и патување. Тинејџерите стануваат главните “влијателници“ во домаќинстват,а за чие мислење за набавки се внимава многу во светски рамки. Дигиталниот статус на младите денес, им дава поголем авторитет од повозрасните членови ... Read More »

Прогнозите покажуваат дека трошоците за програмско огласување ќе пораснат за скоро 1/3 во 2017

Програмското рекламирање ќе порасне за 31% следната година, со поголема брзина од било кој друг дигитален канал во согласност со прогнозата на извештајот за програмски маркетинг на Zenith. Извештајот објавен деновиве покрива 41 од клучните маркетинг пазари, и предвидува дека трошоците  ќе пораснат и за социјалните медиуми (за 25%) како ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365