Home » Tag Archives: фонд за иновации

Tag Archives: фонд за иновации

Google одвои 21 милион евра за медиумите во Европа

Грантовите во рамките на програмата Digital News Innovation Fund се доделени за 98 медиски проекти   Фондот за иновации на Google во дигиталните медиуми по петти пат додели поддршка за иновативни медиумски проекти. Вкупно 21 милион евра се доделени на проекти кои се фокусирани на монетизација и диверзификација на изворите ... Read More »

Фондот за иновации и технолошки развој објави нов јавен повик за финансирање на проекти

Фондот за иновации и технолошки развој објави трет јавен повик за поднесување предлог проекти за финансирање под инструментот за поддршка – Кофинансирани грантови за ново основани трговски друштва “Старт-ап“ и “Спин-офф“. За финансирање проекти под овој јавен повик обезбеден е вкупен износ од 450.000 (четиристотини и педесет илјади) евра, односно 27.762.750 (дваесет ... Read More »

Еве кои компании се избрани за финансирање на првиот повик за инструментот ко-финансирани грантови за старт-ап, спин-оф трговски друштва и иновации

Вчера во Клубот на Пратеници со почеток во 13 часот, Фондот за иновации и технолошки развој одржа Презентација на проектите кои што се избрани за финансирање на првиот повик за инструментот ко-финансирани грантови за старт-ап, спин-оф трговски друштва и иновации, по што следуваше и официјално потпишување на договорите за финансирање на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365