Home » Tag Archives: шишиња за пиво

Tag Archives: шишиња за пиво

Карлсберг започнува со производство на шишиња за пиво од картон

Данската пивара е првата во светот која следната година ќе започне со производство на шишиња за пиво направени целосно од картон. Целта на Карлсберг е да се намали количината отпад, а облогата на шишето, односно картонот и капачето се целосно биоразградливи и не се штетни. Освен тоа, компанијата планира и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365