Home » Tag Archives: AGB Nielsen

Tag Archives: AGB Nielsen

Нилсен именуваше нов раководител за Адриатик регионот

Нилсен, глобална компанија за мерење и анализа на податоци, го назначи Мирослав Тасиќ за нов лидер на пазарот за регионот Адриатик. Неговиот претходник Андреј Двојченков презема нова улога во компанијата Нилсен како лидер на кластерот кој ги опфаќа Арапскиот Полуостров и Пакистан. Тасиќ со себе носи 15 годишно искуство во ... Read More »

Нилсен ќе биде старо-новиот мерач на рејтинзите на ТВ програмите

Маркетинг365 неофицијално дознава дека меѓународната истражувачка агенција Нилсен (AGB Nielsen) ќе биде компанијата која и понатаму ќе ја има улогата на “официјален“ мерач на рејтинзите на ТВ програмите откако “Комитетот за мерење на публиката во Р.Македонија“ кој го сочинуваат претставници од телевизиите и маркетинг агенциите одлучил дека во најдобар интерес е да ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365