Home » Tag Archives: CEO

Tag Archives: CEO

Марк Рид нов извршен директор на WPP!

WPP потврди дека Марк Рид ќе биде новиот извршен директор на овој гигант во светот на огласувањето. Рид по назначувањето објави дека не планира спојување или продавање на креативните агенции на WPP, како што се Young & Rubicam и J. Walter Thompson и наместо тоа, ќе се фокусира на изнаоѓање ... Read More »

Работи кои мора да ги разгледате пред секое појавување на ТВ интервју

Постои доста јасна разлика кога на телевизија се појавува лице кое нема медиумски тренинг и лице кое веќе е спремно. Сепак, немањето искуство во јавните настапи, не мора нужно да значи лош настап….секако доколку се почитуваат неколку базични правила.  Подгответе се добро и темелно за изненадувањата Пред да се појавите на ... Read More »

Што да правите ако вашиот CEO ненадејно почине

  Смртта на сопружник или близок член на фамилијата се број еден и пет на листата најстресни животни ситуации за возрасните, според Стресната скала на Holmes and Rahe. Малку работи може да се споредат со ваква загуба на интимно ниво. Неодамна видовме во случајот со Дејв Голдберг, CEO на SurveyMonkey, ... Read More »

Имиџот на директорите е особено важен за имиџот на компаниите

Европското здружение за образование и проучување на односите со јавност (EUPRERA) и Ketchum, една од водечките глобални агенции за комуникациско советување, ги објавија резултатите од истражувањето за важноста на репутацијата на корпоративните директори. Во ECCOS (European Chief Communication Officers Survey) истражувањето, учествуваа 579 директори на корпоративни комуникации од 39 европски ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365