Home » Tag Archives: Email marketing

Tag Archives: Email marketing

40% од потрошувачите посакуваат e-mail пораките од брендовите да бидат помалку промотивни, а повеќе информативни

На потрошувачите им здосадија промотивните e-mail пораки кои не се доволно информативни или се ирелевантни, но сеуште претпочитаат да добиваат е-mail понуди од брендовите во споредба со директната пошта, огласите во мобилните апликации или социјалните медиуми. Ова се заклучоците од најновото истражување на компанијата Adobe, насловено како Adobe Consumer Email ... Read More »

Email маркетинг и основни прашања кои бараат одговор

Автор на текстот: Д-р Драган Шутевски, основач и CEO на Шутевски Консалтинг. Текстот првично е објавен на Претприемач.ком Темата за email маркетинг е доста интересна особено поради фактот што секојдневно примаме огромен број на email пораки од кои повеќето воопшто не сме ги ни побарале. Сепак знам дека се обидуваме да бидеме фокусирани и ... Read More »

Email Маркетинг Vs. Социјални медиуми – Што е подобро да се користи?

Дебатата што го разгледува прашањето кој е подобар во битката Email Маркетинг Vs. Социјални медиум се води подолго време и неспорно е дека има голем број подржувачи на двете страни кои без двоумење ќе го посочат нивниот “фаворит“ за алатка која е поефикасна и на која и даваат предност во своите ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365