Home » Tag Archives: Future Tense

Tag Archives: Future Tense

Во иднина нашиот идентитет ќе биде доволен за плаќање

Футурологот Дејвид Бирч е еден од најголемите светски авторитети на темата „плаќање“.  Financial Brand го има прогласено за еден од десетте највлијателни експерти во банкарството, а списанието Total Payments го смета за највлијателниот европски коментатор за иднината на плаќањето. Советник е на најголемите финансиски организации за прашања поврзани со електронските ... Read More »

Герд Леонард: Научната фантастика станува наша реалност

Во следните 20 години, човештвото ќе се промени повеќе отколку што се промени во последните 300 години, а за да ја зачуваме иднината на човештвото, ние мора да вложиме во човекот подеднакво колку што вложувеме во технологијата.   Герд Леонард, еден од водечките светски футуролози кој става фокус на последните ... Read More »

Водечки светски футуролози на конференцијата Future Tense во Загреб

Четири меѓународно признати футуролози ќе ја претстават својата визија за иднината на 2 октомври во Загреб, со фокус на иднината на работењето, паметните градови на иднината, новите начини на плаќање и иднината на храната, а во согласност со темата на конференцијата, одреден број на котизации ќе можат да се прибават и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365