Home » Tag Archives: httpool

Tag Archives: httpool

Facebook започнува партнерство со Httpool за поддршка на локалните бизниси во Балканскиот регион

Facebook и Httpool со задоволство го најавуваат стратешкото партнерство во Балканскиот регион. Httpool стана официјален партнер за препродажба на Facebook на Балканот, вклучувајќи ги Бугарија, Хрватска, Србија и Словенија. Facebook ја препознава можноста ова долгорочно партнерство да им користи на локалните агенции и огласувачи, за тие да допрат до побројни ... Read More »

IMS Internet Media Services постигна договор за стекнување на главен удел во Httpool

IMS Internet Media Services (IMS), подружница на Sony Pictures Television Networks и една од најголемите компании за продажба на дигитални реклами и медиа закуп во Латинска Америка, објави дека постигнала договор за стекнување на мнозински удел во Httpool, меѓународна огласувачка мрежа на повеќе канали, со присуство во Централна и Источна ... Read More »

Httpool стана ексклузивен партнер на LinkedIn за во Македонија и 16 други земји

Httpool со задоволство го објавува ексклузивното продажно партнерство со LinkedIn во 17 земји од Централна и Источна Европа, вклучувајќи ги Русија, Грција, Унгарија, Словенија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка, Словачка, Македонија, Романија, Србија, Албанија, Украина, Латвија, Естонија и Литванија. Маркетиншките  и медиумските агенции сега можат преку соработката со тимовите на ... Read More »

Httpool во партнерство со Twitter ги донесе Twitter Ads во Централна и во Источна Европа

На 26 август 2014 Httpool е именуван од страна на Twitter за партнер за продажба на огласи во Централна и во Источна Европа. Брендовите и маркетиншките агенции сега ќе имаат шанса да работат со локалниот тим и да го извлечат максимумот од своите активности на Twitter. Земјите покриени со ова ... Read More »

Лансиран InArticle огласниот формат во Македонија

Httpool го лансираше InArticle огласниот формат во Македонија, кој беше вклучен како интегрален дел од кампањата на брендот Timberland на Fashion Group. Видео рекламите снабдени од огласувачот одеа на www.off.net.mk (11-13.03) и www.mkd.mk (14-17.03). Овој видео формат е одличен за огласувачите кои веќе имаат соодветна видео содржина и веб страница. ... Read More »

Online видео огласување преку мрежата на Httpool

видео огласување

Видео огласувањето беше наредниот, логичен чекор во еволуцијата на онлајн огласните формати. Зголемувањето на брзината на интернет конекцијата, инфилтрирањето на новите типови на уреди и намалената ефикасност на  стандардните огласни формати придонесе овој тип на огласување да земе огромен замав. Главните придобивки од видео рекламирање се следните: 1. Поголемо влијание ... Read More »

T-мобиле engagement банер кампања

Првичен банер (teaser) на идивиди

Главната придобивка на онлајн огласувањето е мерливоста на резултатите и можноста за поврзување на продажните активности со преземените активности за огласување. Денеска ја разгледуваме студијата на случај за последната рекламна кампања на Т-Мобиле, чија цел беше продажба на телефони од залихата ексклузивно преку нивната е-продавница. Кампањата траеше шестнаесет дена (од ... Read More »

Инфографик за on-line пазарот во Македонија за 2012 година

Httpool Македонија во соработка со IPSOS Strategic пред десетина дена ги објавија резултатите од спроведеното истражување насловено како  “Онлајн пазарот во Македонија – навики и потрошувачка“ спакувани во инфографик кој можете да го видите подолу во статијава. Од него се гледа дека .. Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365