Home » Tag Archives: HURA

Tag Archives: HURA

Организаторите на фестивалот Денови на комуникации одржаа генерална проба во базенот на хотелот

Посетителите на фестивалот ќе уживаат во фантастичните содржини со висока резолуција и извонредната удобност на најновите сали Седмиот по ред фестивал Денови на комуникации почнува денес, а управата на HURA (Хрватско здружение за деловни комуникации) минатата ноќ ги спроведе последните проверки пред фестивалот. Давор Брукета, Дуња Ивана Балон, Марио Фрачуљ, ... Read More »

Расте индустријата за деловно комуницирање во Хрватска: агенциите ги зголемиле приходите од извоз за импресивни 78 %

Од здружението за маркетинг комуникации на Хрватска (HURA), велат дека членовите на здружението забележале вкупен пораст на приходите, со посебен акцент на приходите од странскиот пазар Агенциите за деловно комуницирање, членови на HURA, забележаа зголемување на приходите од обезбедување на услуги на странскиот пазар за 78% во периодот од 2014 ... Read More »

Потпишан договор за регионална соработка помеѓу здруженијата за пазарно комуницирање

Професионалните здруженија за пазарно комуницирање од регионот потпишано писмо за намера чија цел е заедничко делување за подигнување на нивото на професионалните стандарди и квалитетот на пазарните услови во кои работат нивните членки, втемелено врз добрата пракса и во согласност со највисоките меѓународни стандарди. Здруженија, агенции, огласувачи и други професионални ... Read More »

Средба на Европските здруженија за маркетинг комуникации во Дубровник

Во Дубровник два дена се разговараше за актуелните случувања во комуникациската индустријата на годишниот состанок на Европскотоздружение за пазарно комуницирање Хрватското здружение за пазарно комуницирање, HURA, беше домаќин на годишниот состанок на професионалните здруженија на ниво на Европа, кое обединува повеќе од 2.500 агенции од 30 европски земји, кои директно ... Read More »

HURA објави насоки за агенциски надоместоци

Препораката на HURA е дека надоместоците и цените на агенциите треба да ја одразуваат вредноста, сложеноста и квалитетот на услугите кои ги нудат.   Хрватското здружение на агенции за деловно комуницирање, HURA, свесно за своите одговорности кон индустријата која ја застапува, објави насоки за агенциските недоместоци. Целта на насоките е да ... Read More »

Унапредете го својот метод на брифирање

Хрватското здружение за комуницирање на пазарот, HURA ја претстави брошурата „Добар брифинг – насоки за брифирање“ наменет за сите огласувачи кои сакаат да го унапредат процесот на брифирање на агенциите и да оставарат подобри резултати на своите кампањи Квалитетен бриф овозможува конструктивен дијалог, подобри резултати, но и ги оптимизира трошоците. ... Read More »

Маркетинг професионалците од Хрватска ќе може да се сертифицираат како судски вештаци за комуникации

Програмата на HURA ќе влијае на професионализација во индустријата со зголемување на бројот на стручњаци за регулација и саморегулација и на судските вештаци за пазарно комуницирање. Пријавите се отворени до 3 ноември, а можат да се пријават членовите на HURA, но и сите заинтересирани (РЕГИОН) – Со цел зголемување на ... Read More »

Најновата Европска иницијатива ќе ги подобри методите за мерење на видливоста на дигиталните кампањи

Хрватското здружение за пазарно комуницирање (HURA) како водечко стручно здружение во секторот на пазарните комуникации во Хрватска, овие денови на нашите пазари го претставува новиот Европски стандард за видливоста на дигиталното огласување. Оваа најнова иницијатива на европско ниво ја покренаа Европската група за координација на видливоста на онлајн огласите, Светското ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365