Home » Tag Archives: kaktus

Tag Archives: kaktus

#KAKTUS2018: „Идејата е ништо без реализација“

На 12 и 13 ноември, во хотелот Hyatt Regency во Белград, Marketing Mreža го организира четвртиот по ред Фестивал за интегрирани комуникации – KAKTUS 2018. Под овогодинешното мото „Идејата е ништо без реализација!“, акцентот на фестивалот ќе биде ставен на квалитетните и вонвременски изведби, без кои ниедна идеја не би ... Read More »

Душан Дракалски: Aдвертајзингот се менува и оди во некои сфери каде што на сите нас ќе ни биде чудно да престојуваме!

Нашиот Душан Дракалски, кој работи како извршен креативен директор на агенцијата Demner, Merlicek & Bergmann во Австрија, оваа година е претседател на регионалното жири за доделување на наградите KAKTUS 2017 во склоп на истоимениот фестивал за интегрирани комуникации кој ќе се оддржи на 1-ви и 2-ри ноември годинава во Белград, ... Read More »

Интервју со Bruno Luglio: “Идеите сами доаѓаат – од никаде и потполно ненајавени!”

Соговорник: Bruno Luglio, Senior Creative Art Director, R/GA NY (USA). Bruno Luglio е овогодинешниот главен говорник и ѕвезда на Фестивалот за интегрирани комуникации KAKTUS 2016, кој ќе се одржи на 27 и 28 октомври во хотелот Crowne Plaza во Белград. Повеќе информации можете да пронајдете на сајтот  www.kaktus.rs. Имате работено во агенции во ... Read More »

Keepin’ it 360° : Денес единствено има смисла да се зборува само за комуникација 365 дена

Во пресрет на фестивалот КАКТУС 2016, завчера во Cineplexx во Ушче Шопинг Центарот беше одржана дебата под наслов „Keepin’ it 360°!“. Целта на оваа дебата беше загревање пред фестивалот КАКТУС 2016 низ разговор за важноста и значењето на комуникацијата во иднина во Србија. За време на дебатата се отворија некои важни ... Read More »

Ако сакате успех, брендовите не смеат само да купуваат идеи!

Соговорник: Иван Полс, Креативен директор на Adam&EveDDB London (UK)   Вие сте мултидисциплинарен креативец. Работевте како графички дизајнер, креативен директор, но и како ИТ стручњак. Можете ли да ни кажете како успеавте сето тоа да го постигнете? Каде ја наоѓате мотивацијата и инспирацијата? Одсекогаш сум бил сонувач, а со тоа ... Read More »

#KAKTUS2016 – конструирај добри идеи!

Marketing mreža на 27 и 28 октомври во хотелот Crowne Plaza во Белград го организира вториот по ред национален Фестивал на интегрирани комуникации – KAKTUS 2016. Под овогодинешниот слоган “Конструирај добри идеи!“, акцентот на фестивалот ќе биде на интеграцијата, но и на трудот и напорот да се конструираат само квалитетни ... Read More »

Топ 5 маркетинг настани што треба да ги посетите оваа есен во регионот

Жешка есен, барем што се однесува до маркетинг професионалците, не очекува оваа година – откако беа најавени неколку супер маркетинг настани во Македонија и регионот што не очекуваат во наредните три месеци. За полесно да си го планирате Вашиот распоред (и буџет) решивме уште сега, на средината од Август, да ... Read More »

“Никакви пари не можат да го заменат чуството на гордост при смислување и реализација на врвните идеи“

Владимир Ќосиќ, креативен директор на агенцијата McCann Белград и претседател на жири комисијата за доделување на наградите KAKTUS 2016, зборува за тоа колку пазарот на маркетинг комуникациите во Србија е навистина интегриран, кои трендови ќе ја одбележат 2016 година, но и во која мера нашите агенции и клиенти се навистина ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365