Home » Tag Archives: Marketing

Tag Archives: Marketing

Автоматизација на креативноста: како човекот и вештачката интелигенција ќе работат заедно за да ја подобрат рекламната индустрија

Во потрагата да се разбере улогата на вештачката интелигенција во рекламирањето, The Drum, во соработка со Teads, објави нов документарец ‘’The Automation of Creativity’’, снимен во Токио, Лондон и Амстердам. Шеснаесет минутниот филм го истражува начинот на кој вештачката интелигенција започнува да влијае врз креативноста на адвертајзингот и врз улогата ... Read More »

Ива Таибер назначена за нов маркетинг директор на Nestle во Адриатик регионот

Ива Таибер е назначена за нова директорка на одделот за Комуникации и маркетинг, како и за нов член на Управниот одбор на компанијата Nestle за Адриатик регионот, соопштуваат од компанијата. Таибер има дипломирано на Универзитетот во Манчестер на одсекот економија и лингвистика а поседува и EMBA диплома од заедничката бизнис ... Read More »

Ивана Козличиќ нов маркетинг менаџер на MasterCard за Балканскиот регион

Ивана Козличиќ е именувана за нов маркетинг менаџер на компанијата MasterCard за пазарите од балканскиот регион (Македонија, Албанија, Бугарија, БиХ, Црна Гора и Србија). Од компанијата соопштуваат дека богатото искуство од областа на маркетингот и комуникациите беше од пресудно значење за именувањето на новиот маркетинг менаџер. Козличиќ има дипломирано на Факултетот ... Read More »

Bring down the King

Game of Thrones. Можеби прашањето не е дали ја имате гледано оваа серија туку до која епизода/сезона сте стигнати. Оние што ги прочитале книгите или ја гледале оваа серија, знаат за Кралот Џефри или во превод – најозлогласениот карактер во истата, оној кој што сите би сакале да го убијат. ... Read More »

Идеја за зголемување на наталитетот

…во Данска. Компанијата Spies Travel од Данска, во својата реклама ги употреби статистичките податоци за наталитетот во Данска кој што е на најниско ниво во последните 27 години заедно со фактот дека 10% од децата што се родени во изминатиот период биле зачнати на одмор во странство.  Доволно добро за ... Read More »

Pepsi и автобуската станица во Лондон

Герила маркетингот е НАСЕКАДЕ. И ваквите видеа се НАСЕКАДЕ. Време е за уште едно такво видео. Pepsi Max постави екран на автобуската станица на New Oxford Street во Лондон, со неверојатни сценарија кои што вклучуваат НЛО-а, вонземјани, големи чудовишта и роботи. А, Вие цело време си мислите дека гледате во ... Read More »

Златен медал во категоријата “маркетинг” на Сочи 2014 добива…

Зимските Олимписки Игри (и Олимпијадите воопшто) имаат свој сет на спонзори кои што своите маркетинг активности за време на Игрите (претходно, но и потоа) ги акцентираат на големиот настан. Сепак, многу компании кои директно (ниту индиректно) не се спонзори на Олимпијадите а ги користат истите за да го добијат своето ... Read More »

Домагој Давидовиќ премина во агенцијата “Јасно и Гласно“

Domagoj Davidovic

Од Хрватска ни стигнуваат вести за атрактивен бизнис трансфер кој го вклучува Домагој Давидовиќ досегашниот оперативнен директор на агенцијата “Proximity Zagreb“ кој како што пренесува порталот Marketingitd, од почетокот на месецов премина во дигиталната агенција “Јасно и Гласно“ каде ќе ја извршува функцијата на Key account manager. Во дел од својата ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365