Home » Tag Archives: McCann белград

Tag Archives: McCann белград

Да се биде ментор е универзална задача за сите нас

McCann Белград учествуваше во програмата на фестивалот FONklame Неодамна заврши дванаесеттиот фестивал за маркетинг насловен FONklame, во организација на Центарот  за развој на кариера на ФОН, а меѓу учесниците беше и тимот на McCann Белград, кој на студентите им презентираше студија на случај. По презентацијата, студентите добија задача да го ... Read More »

#ИЈасСеБорам за нова Родителска куќа

Во Србија, каде што секој ден на едно дете му се дијагностициран рак, важно е да се подигне јавната свест дека подобрување на квалитетот на лечењето и животот на децата заболени од рак е мисија на целото општество. По повод Меѓународниот ден на децата болни од рак, кој се обележува ... Read More »

Радојка Бошковиќ нов Client Service Director во агенцијата McCann Белград

Радојка Бошковиќ е унапредена на позицијата Client Service Director во агенцијата McCann Белград. За време на нејзината 10-годишна кариера во адвертајзинг индустријата, Радојка се стекна со знаења од различни категории од FMCG, телекомуникациите, до банкарскиот сектор и продажбата. “По многу успешната 2018 година, а имајќи го во предвид понатамошниот развој ... Read More »

11 UEPS признанија за McCann Белград

  Наградени кампањите за mts, Coca-Cola, MAXI, #Neželjena и Mastercard Во конкуренција од 270 кампањи пријавени на традиционалниот UEPS конкурс, дури 11 признанија и`беа доделени на агенцијата McCann Белград и тоа за кампањите #Несакана, The Red Thread, mts го чува твојот свет, Започни нешто непроценливо, Знаете што купувате, Макси пазар – ... Read More »

Coca-Cola и mts на фестивалот Кактус освоија награди во престижни категории

Кампањите “The Red Thread” и “Свет кој сеуште не сте го запознале” освоија награди на четвртиот по ред Фестивал на интегрирани комуникации – КAКTUS 2018. Кампањите “The Red Thread“, која за компанијата Кока Кола ја реализираа агенциите McCann Белград и UM Белград  и ” Свет кој сеуште не сте го ... Read More »

Нов ROSA проект на љубовта

Доењето е многу важно – како за контакт на мајката со детето, создавање на блискост и емотивна врска, така и за развојот на имунитетот на детето и намалување на здравствените ризици на кои може да биде изложено. ROSA препозна колку малчиното млеко е важно за бебињата и во соработка со ... Read More »

Светски класици на домаќински начин

Еден од спонзорите и пријатели на неодамна одржаниот 52. Bitef (Белградски интернационален театарски фестивал) беше и компанијата Carnex, која сакаше да ги задоволи сите посетители и широката јавност со интересни активирации на социјалните мрежи за време на театарската церемонијата. Осмислувањето и реализацијата на овие активации беше задача на дигиталниот тим на ... Read More »

Онлајн продавница за купување без стрес

Набавка на производи за домаќинството во блиската продавница може да се претвори во многу досадна, напорна, па дури и непријатна работа, во зависност од тоа каков ви бил денот, со кого сте дошле, кој ве чека надвор или дома, дали вашето трпение тој ден е сразмерно со редот на касата ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365