Home » Tag Archives: NEM 2018

Tag Archives: NEM 2018

NEM 2018 најпосетен досега!

NEM 2018, конференцијата посветена на ТВ-индустријата со фокус на Централна и Источна Европа, се одржа минатата недела од 11 до 14 јуни во хотел Дубровник Палас во прекрасниот Дубровник. Шеста година по ред, NEM ја отвори вратата за медиумските експерти собирајќи рекордни 800 учесници. Со повеќе од 50 панелисти, врвни ... Read More »

NEM 2018: Регионот на Централна и Источна Европа е помеѓу водечките во конзумација на ТВ

Вториот ден од NEM 2018 година го стави регионот на Централна и Источна Европа на картата на ТВ индустријата – ова слободно можеме да го заклучиме откако ги слушавме панелистите и нивните податоци за овој дел од светот. Исто така, можевме да видиме како една содржина може да стане поголема ... Read More »

Започна NEM 2018: ексклузивно отворање на NEM Rooftop

Шестото издание на NEM, ексклузивната конференција која ги собира најдобрите медиумски професионалци од регионот, денес е официјално отворена. Свеченото отворање под покровителство на NBCUniversal, со спектакуларен поглед и зајдисонце на терасата на покривот на хотелот Дубровник палас, беше вовед во следните четири дена на NEM во Дубровник. Оваа година, New ... Read More »

Агенда за клучниот медиски настан во регионот на Централна и Источна Европа – NEM 2018

Од 11 до 14 јуни во Дубровник, шестото издание на NEM носи интересни теми од суштинско значење за медиумската индустрија, со фокус на содржината која во последниве неколку години претрпе големи промени во однос на начинот на кој публиката ја доживува телевизијата. Со седум панели, осум презентации и повеќе од ... Read More »

Врвниот фудбал е најголемиот блокбастер

Една од најпрофитабилните глобални работи во последниве години е преносот на спортски настани кои секој ден привлекуваат милиони гледачи. Тоа е и темата на панелот наречен “Фудбал: Кој ја држи цената висока”. Секој сака да биде во оваа трка за пари, време, нови технологии. Највисоката цена ја држат фудбалските лиги ... Read More »

Тие се најсложената, најискрената, но и најслатката публика

Како децата реагираат на мноштвото постоечки апликации за учење и забава? Дали се построги од возрасните и треба ли ТВ-индустријата да биде во чекор со најновите трендови во кои VOD (Video on demand), велат експертите, е многу подобро, ќе се дискутира на шестиот по ред NEM, кој ќе се одржи ... Read More »

NEM 2018: Огласувањето никогаш не било попредизвикувачко!

Рекламирањето е достапно насекаде околу нас: на натпреварите,  напуштените објекти, превозните средства, тоалетите во рестораните, автопатите, па така и на телевизија. Дали навистина постои ситуација што може да се нарече – премногу рекламирање? Ќе дознаеме од врвните професионалци, говорници на панелот на New Europe Market 2018 во Дубровник, кој ќе ... Read More »

Светски познати продуценти доаѓаат во Дубровник за да дискутираат за пласманот на локалните содржини на глобалниот пазар

Локалнaта продукција на содржини e  важна тема за која ќе се дискутира на New Europe Market од 11 до 14 јуни во Дубровник, каде што повторно и оваа година ќе се соберат водечките експерти од областа на телевизијата, менаџери и членови на управата на телевизиски компании, оператори од целиот регион ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365