Home » Tag Archives: Nielsen

Tag Archives: Nielsen

Нилсен именуваше нов раководител за Адриатик регионот

Нилсен, глобална компанија за мерење и анализа на податоци, го назначи Мирослав Тасиќ за нов лидер на пазарот за регионот Адриатик. Неговиот претходник Андреј Двојченков презема нова улога во компанијата Нилсен како лидер на кластерот кој ги опфаќа Арапскиот Полуостров и Пакистан. Тасиќ со себе носи 15 годишно искуство во ... Read More »

Nielsen и Google ги здружија силите на полето на дигиталното огласување

Nielsen минатата недела објави дека се вклучува во Google Marketing Mix Model партнерската програма. Оваа програма овозможува Nielsen да ги собере податоците на Google за искуствата од огласувањето и вложувањето директно од базата на Google, на стандардизиран и прецизен начин. Nielsen и Google сега со заеднички сили ќе им обезбедат ... Read More »

Нилсен ќе биде старо-новиот мерач на рејтинзите на ТВ програмите

Маркетинг365 неофицијално дознава дека меѓународната истражувачка агенција Нилсен (AGB Nielsen) ќе биде компанијата која и понатаму ќе ја има улогата на “официјален“ мерач на рејтинзите на ТВ програмите откако “Комитетот за мерење на публиката во Р.Македонија“ кој го сочинуваат претставници од телевизиите и маркетинг агенциите одлучил дека во најдобар интерес е да ... Read More »

Поглед кон новиот Total Audience Measurement систем на Nielsen

Поминаа две години откако Nielsen започна со развивањето на алатка за мерење на гледаноста преку сите платформи – не само Телевизиска гледаност како во последните 65 години. Меѓутоа, од тогаш, проектот се здоби со митски статус меѓу многу адвертајзери, купувачи и директори на мрежи. “Ќе поверувам кога ќе го видам”, ... Read More »

Дајте ги Вашите предлози кон Нацрт-Упатството за начинот на мерење на гледаноста на програмите

ТВ Метрија, Аналитика ДОО

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АААМУ), на 15-тата седница на Советот на АААМУ одржана на 28.10.2014г. го усвои Нацрт – Упатството за начинот на мерење на гледаноста на програмите, односно програмските сервиси на радиодифузерите што емитуваат телевизиска програма од Република Македонија Агенцијата ги повикува сите заинтересирани страни во рок од 30 (триесет) ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365