Home » Tag Archives: OMD

Tag Archives: OMD

OMD и Starcom ќе се борат за глобалните пазари на McDonald’s

OMD и Starcom се двете медиа агенции кои беа избрани во глобалната медиа евалуација на McDonal’s да се натпреваруваат за опслужување на глобалните пазари на брендот за брза храна, вклучувајќи ги и САД, Кина и Обединетото Кралство. Евалуацијата беше започната минатата есен од страна на Ebiquity, а целта на McDonald’s ... Read More »

Прогласени најнаградуваните медиски агенции во светот !

Омниковата OMD е прогласена за нај-наградувана медиска агенција во светот пред членкaта на Публицис, Starcom MediaVest Group и сестринската (исто така дел од Омником)  PHD кои го заземаат второто и третото место во овогодинешниот “Gunn Report for Media 2014“ извештај. Новинарката Isabelle Musnik, овогодишна уредничка на The Gunn Report за Медии, на ... Read More »

OMD е најкреативната медиа агенција во светот !

Омниковата OMD Worldwide осми пат по ред е прогласена за најкреативна мрежа на медиа агенции во светот според Gunn Report For Media. Извештајот ги следи достигнувањата на медиа агенциите низ бројните натпреварувања од типот на Cannes Media Lions и преку својот бодовен систем ги рангира најуспешните компании и адвертајзери за ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365