Home » Tag Archives: UM

Tag Archives: UM

Оглас за работа во UM

Universal Media Скопје (UM) е водечка full service медиумска агенција, специјализирана за планирање и закуп на огласувачки простор на сите медиумски платформи за некои од најголемите локални и меѓународни компании. UM Скопје е дел од I&F McCann групата, која вработува повеќе од 600 талентирани професионалци и работи во дванаесет земји во ... Read More »

Агенцијата UM Скопје ја засилува соработката со дигиталниот гигант – Од стручна обука до посета на Facebook HQ во Даблин!

Да се посети главното седиште на еден од највлијателните социјални и технолошки гиганти во светот е желба на многу луѓе. Оваа желба неодамна стана реалност за вработените во мрежата на McCann Worldgroup кога Facebook ги отвори вратите од своето главно европско седиште во Даблин и им приреди вистинско дигитално доживување ... Read More »

Филип Младеновски назначен за регионален менаџер за дигитална стратегија во UM

Регионалниот стратешки тим на Агенцијата UM ќе добие нов член во мај. Филип Младеновски е назначен за нов регионален менаџер за дигитална стратегија за регионот на Југоисточна Европа. Неговата улога ќе биде да придонесе за подигнување на нивните стратешки производи на највисоко ниво во регионот со своето знаење, искуство и ... Read More »

Две отворени позиции во Universal Media Скопје

Universal Media Скопје (UM) е водечка full service медиумска агенција, специјализирана за планирање и закуп на огласувачки простор на сите медиумски платформи за некои од најголемите локални и меѓународни компании. UM Скопје е дел од I&F McCann групата, која вработува повеќе од 600 талентирани професионалци и работи во дванаесет земји во ... Read More »

H&M ги избра UM Белград и UM Заграб како свои медиски партнери во Србија и Хрватска

H&M, еден од водечките светски модни брендови, започна соработка на поединечните пазари во Србија и Хрватска со медиските агенции UM Белград и UM Загреб. Овие агенции се препознати од страна на клиентот како квалитетни партнери кои на брендот H&M можат да им овозможат сеопфатна поддршка во медиската комуникација. Во согласност ... Read More »

UM ги соопшти резултатите од Wave 9, глобалното истражување за навиките на корисниците на социјалните медиуми

Wave 9: Значењето на моментите го отсликува однесувањето на активните интернет корисници врз основа на 60 милијарди кликови и примерок од 52,000 испитаници ширум 78 земји во светот Глобалната агенциска мрежа UM ги објави резултите од својата 9-та по ред годишна студија за навиките на корисниците на социјалните медиуми, Wave. ... Read More »

Одржана Pitch Академија за медиски агенции во Белград

Обука за регионалните стратешки тимови на агенцијата UM Во рамките на Pitch Academy, претставниците на IPG Mediabrands мрежата, во Белград одржаа обука за регионалните тимови на агенцијата UM. Програмата за едукација ја водеа Howard Nead, Chief Growth Officer во IPG Mediabrands и  Stefan Burford, Chief Strategy Officer во IPG Mediabrands, ... Read More »

Universal Media Скопје вработува Media Account Manager и Media Planner

Universal Media Скопје (UM) е водечка full service медиумска агенција, специјализирана за планирање и закуп на огласувачки простор на сите медиумски платформи за некои од најголемите локални и меѓународни компании. UM Скопје е дел од I & F McCann групата, која вработува повеќе од 600 талентирани професионалци и работи во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365