Home » Tag Archives: wpp (page 2)

Tag Archives: wpp

Агенцискиот гигант WPP, медиумскиот гигант Daily Mail и Snapchat создаваат заедничка компанија

Еден од најголемите агенциски конгломерати WPP, сервисот за пораки Snapchat и британскиот издавач Daily Mail објавија дека ги здружуваат силите и ќе креираат нова контент марктинг компанија која ќе се вика Truffle Pig. Заедничката компанија ќе се фокусира кон нудење услуги за маркетерите при нивното создавање и дистрибуција на брендирана содржина дизајнирана ... Read More »

WPP објави раст од 4.6% на приходите во 2014

(СВЕТ) – WPP, најголемата светска комуникациска групација, пријави раст на приходите за 2014 година од 4.6%, достигнувајќи го нивото од 17.4 милијарди долари, а профитот, пред да биде оданочен, пораснал 12%, достигнувајќи 2.2 милијарди долари, притоа добри резултати се оствариле во Северна Америка и Обединетото Кралство. Растот на приходите на WPP, која ги ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365