Home » Tag Archives: youtube

Tag Archives: youtube

Дел од огласувачите ги повлекоа своите реклами од YouTube по обвиненијата за педофилија

Откако е откриено дека педофилите оставаат ужасни коментари, комуницираат и да се договорат во коментарите под видеата со деца, дел од огласувачите ги повлекоа рекламите од YouTube Пред две години, дел од големите огласувачи почнаа да го бојкотираат огласувањето на YouTube, бидејќи нивните реклами се појавувале покрај проблематична содржина, како ... Read More »

Која е најпопуларната и најгледаната реклама на Youtube во Италија за 2018 година?

Видеото постигна голема гледаност благодарение на учеството на американскиот актер Кристофер Лојд Овај ироничен и високо-технолошки спот кој го промовира Fiat 500X во култниот филм Back to the Future: Fiat 500X , потпишан од страна на агенцијата Leo Burnett (Starcom media), е најпопуларната реклама во 2018 година на YouTube во ... Read More »

10 најгледани реклами на YouTube во текот на 2018 година

Листата на YouTube прикажува десет реклами кои биле најгледани во текот на годината што изминува. Alexa Loses Her Voice – Amazon Super Bowl LII Commercial-50,3 милиони прегледи Brand – Amazon; Creative Agency – Lucky Generals & D1; Media Agency – Initiative YouTube Music: Open the world of music. It’s all ... Read More »

Кое е најнепопуларното видео на YouTube?

Видеото создадено и објавено од страна на YouTube со кое планираa да ja прослават 2018 година се покажа како целосен дебакл Се` до оваа недела, со години наназад, позицијата на најнепопуларно видео на YouTube, односно видео кое има најмногу корисници (повеќе 10 милиони) кои ставиле “dislike“ ја држеше Џастин Бибер ... Read More »

YouTube ќе го дуплира бројот на реклами на почетокот на видеата заради помалку прекини

На многу корисници на YouTube им пречат рекламите што се појавуваат на почетокот и за време на видеата, а популарниот видео сервис сега воведува промени. YouTube сега има решение за проблемите со рекламите и најавува експериментално  прикажување на две pre-roll реклами кои ќе бидат прикажани на почетокот на видеата, кои ... Read More »

Netflix и YouTube се најголемите потрошувачи на интернет сообраќај во повеќето земји

Околу 15% од вкупниот промет на податоци во светот при преземањето (download) отпаѓа на Netflix. Веднаш зад него е YouTube, а дури третото место е “обичениот” интернет сообраќај. Компанијата Sandvine, која се занимава со производството на мрежна опрема и со неа поврзани решенија, подготви голем извештај за интернет сообраќајот и ... Read More »

YouTube воведува нови алатки и го олеснува користењето

Корисниците на најголемиот интернет видео сервис во светот наскоро, со помош на нова опција, ќе бидат во можност да го ограничат времето на гледање. Новите алатки, кои се едноставни за користење, би требало да станат достапни на глобално ниво до крајот на оваа недела. Алатките се состојат од збир на ... Read More »

YouTube ќе покажува статистика за времето поминато во гледање видеа

Од сега, YouTube на своите корисници ќе им нуди увид во податоците за тоа колку време поминале на оваа платформа Како и со социјалните мрежи, така и со гледањето видеа на интернет е лесно да се претера, пред се` затоа што линеарна телевизија стана досадна и застарена. YouTube, како најпопуларен ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365