Home » Digital » Твитер советува: Сменете си ги лозинките

Твитер советува: Сменете си ги лозинките

Оттаму вчера известија дека неодамна е откриен тн. „баг” којшто ги чувал лозинките во незаштитена форма, но и дека нема индикации дека имало злоупотреба на лозинки.

Сепак, на корисниците им се препорачува да ги променат своите лозинки, посебно ако ја користеле и за други сервиси.

Твитер ги штити шифрите така што ги претвора во кодирана комбинација од цифри и букви, но овој „баг” довел до тоа – лозинката да биде видлива пред да се процесира тоа „маскирање”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365