Home » Extra 5 » Видео ретроспектива на ГастроМак 2017. Како Македонија го освои светскиот кулинарски крем

Видео ретроспектива на ГастроМак 2017. Како Македонија го освои светскиот кулинарски крем

И по повеќе од месец и половина, организаторите и учесниците сè уште ги средуваат впечатоците од Вториот Интернационален Гастрономски Натпревар – ГастроМак Македонија 2017. Овој пат, почестени сме со една видео ретроспектива на она што се случуваше во Хотелот Вила Парк во Струмица, на петдневната светска кулинарска манифестација, која што се одржа на крајот на октомври.

Над четиристотини врвни кулинарски имиња како судии и натпреварувчи, преку илјада подготвени рецепти на традиционални и модерни јадења и, секако, многу позитивна енергија – беа личната карта на годинешната манифестација.

Се гледаме и следната година на ГастроМак Македонија 2018.

Еве, во неколу минути, како тоа изгледаше оваа година:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365