Home » Во фокусот » “Вистината“ за младите

“Вистината“ за младите

Зошто денешните идоли на младите се Новаќ Џоковиќ, Никола Тесла, Александар Вучиќ, Стив Џобс, Зоран Џинџиќ, Светлана Цеца Ражнатовиќ, Јелена Карлеуша, Владимир Путин, Анџелина Џоли … и како ги гледаат младите уметници открива изложбата Вистината за младите со која е претставено истоименото истражување и студијата на експертскиот центар  McCann Truth Central Белград

Изложбата „Вистината за младите“ на која десет млади уметници ги претставија своите авторски дела, инспирирана од листата од 10 најголеми примери на младите во Србија е отворена пред голем број на посетители во UK Parobrod. Како што тоа самите го навеле во истражувањето, младите за пример ги избирале оние кои до успехот дошле со сопствен труд, доследност и упорност, оние кои поседуваат доза на авторитативност и склоност да живеат живот по сопствени правила. Листата  на топ 10 најголеми примери настанала врз основа на истражувањето и студијата на McCann Truth Central за младите во Србија, нивните ставови, навики, стравови, примери…

grupa mladih umetnika autora dela koja su predstavljena na izlozbi

Целта на оваа студија е на што пообјективен и сеопфатен начин да се открие вистината за младите во Србија, да се дознае кои се нивните цели во животот, стравови, надежи, страсти и да се утврдат сличностите и разликите со нивните глобални врсници. Истражувањето обработува голем број на теми, од односи на младите спрема семејството, емотивните врски, сексуалноста, технологијата и друштвените мрежи, брендовите, купувањето, па се до теми како што се општествена одговорност, политика, иднина.

atmosfera na otvaranju izlozbe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365