Home » Во фокусот » За свежото да остане свежо – билборд со портокали на “Glad”

За свежото да остане свежо – билборд со портокали на “Glad”

Компанијата “Glad“, во соработка со агенцијата Alma Miami, осмисли интересен билборд кој во текот на неделата покажува како портокалите кои се обвиткани со “Glad“ остануваат во свежа состојба и после една недела.

Имено, на билбордот се поставени парчиња портокал од кои дел се обвиткани со “Glad” а дел не. Во рок од седум дена овај постер (составен од дури 680 парчиња портокал) ја открива својата порака – “FRESH LONGER“ , испишана со контрасна боја која ја прават обвитканите парчиња кои останале свежи, поставени покрај оние другите кои станале трули.

Погледнете:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365