Home » Во фокусот » Запознајте го просечниот македонски ФБ корисник

Запознајте го просечниот македонски ФБ корисник

На Allweb.mk, конференцијата која се оддржа во Петокот, Никола Спасов од агенцијата Рејтинг претстави интересно истражување со наслов „Фејсбук нација“.

Интересно за медиумите е тоа што речиси половина од корисниците на Facebook (47,4%) ја користат оваа мрежа за следење на информации и вести, додека 33,6% ја користат за забава.

Во продолжение неговата презентација и инфографикот кој го претставува профилот на просечниот македонски ФБ корисник:

profil na prosecen makedonski FB korisnik

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365