Home » Extra 5 » “Зеленчуците и овошките на протест!“ – фејсбук кампања “напаѓа“ во Македонија

“Зеленчуците и овошките на протест!“ – фејсбук кампања “напаѓа“ во Македонија

Зеленчуците и овошките се главните “протагонисти“ во кампања на Фејсбук и другите социјални мрежи која деновиве суптилно ги “напаѓа“ македонските корисници, пропратена со еден тон емоција и куси информации налик микро-блогирање.

Проектот В-С-С ефект – градење на капацитети и подобрување на надлежностите за вистинско ублажување (со храна) на сиромаштијата“ (@wsseffectmk) е 36 месечна кампања и акција, финансирана од Европска унија преку ИПА програмата за граѓански организации и медиуми 2016-2017.

Проектот се имплементира од три партнерски организации: „Храна за сите – Банка за храна Македонија“, Организација на жени од Струмица, СИБАХЕ – Словенска Банка за храна и асоцијативниот партнер: Европска федерација на Банки за храна (ФЕБА).

Цел е да се подигнат капацитетите на граѓанските организации, да се промовира култура ПРОТИВ фрлањето храна и ЗА донирање на вишоците храна, како и да се застапува за подобри политики и програми за справување со фрлањето храна и депривацијата во исхраната.

Следете ја кампањата на следниов линк https://www.facebook.com/wsseffectmk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365