Home » PRESS » Доставен првиот дел од донацијата на Жито Лукс за Детскиот оддел во Клиничката болница во Тетово

Доставен првиот дел од донацијата на Жито Лукс за Детскиот оддел во Клиничката болница во Тетово

Детскиот оддел во Клиничката болница во Тетово го доби првиот дел од донацијата од Жито Лукс. Новата опрема се состои од душеци за креветчињата и дел од медицинската опрема која што беше неопходна за потребите на одделението. Донацијата е резултат на кампањата што ја иницира компанијата за подобрување на условите на Детскиот оддел, со секој купен производ на Жито Лукс, во Тетово, се донира за реновирање на одделот во оваа клиничка болница.

Donacija od Zito Luks za Detskiot oddel na Tetovskata bolnica

Лидија Трајковска Ристовска, менаџер во секторот за маркетинг на Жито Лукс.

„Пред еден месец започнавме со спроведување на кампањата со цел да помогнеме да се подобрат условите за престој и за работата на ова одделение. Особено нè радува одѕивот на граѓаните и дадената поддршка за акцијата. Тука нашите активности нема да застанат, ова е само првиот дел од донацијата и ќе продолжиме и понатаму со цел да создадеме место каде што децата ќе бидат беспрекорно згрижени“, истакна Лидија Трајковска Ристовска, менаџер во секторот за маркетинг на Жито Лукс.

Хуманитарната акцијата на најголемиот македонски производител на леб и брашно, ќе продолжи во следните неколку месеци. Со спроведување на вакви хуманитарни акции, Жито Лукс се залага за подобрување на условите во различни општествени сегменти каде корпоративната општествена одговорност е потребна и клучна за менување на состојбите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365