Home » Во фокусот » 106 факти и статистики за гласовните пребарувања

106 факти и статистики за гласовните пребарувања

Дали знаевте дека 325 милиони луѓе пребаруваат на интернет користејќи гласовна технологија?

Гласовната интеракција со машините веќе одамна не е прашање на научна фантастика, туку на секојдневниот живот. Технологијата која ја овозможува оваа интеракција, секојдневно продира се` подлабоко во нашите животи, благодарение на стреловитиот раст на технологијата на вештачката интелигенција и уредите како Alexa, Google Assistant и Siri.

Благодарение на овие уреди, комуникацијата станува подиректна повеќе од кога и да е порано, бидејќи вештачката интелигенција се` подобро ги разбира нашите гласовни прашања и дава релевантни одговори речиси веднаш.

Оваа експанзија на гласовните технологии, исто така, има значително влијание врз огласувачката индустрија, така што ви претставуваме инфографик со голем број факти кои можат да ве убедат да ги оптимизирате своите стратегии за ова ново поле.

Дали знаевте дека 325 милиони луѓе пребаруваат на интернет користејќи гласовна технологија? Или дека 20% од пребарувањето на Google се прави преку гласовно пребарување со точност на одговорите од 95%? Погледнете ги овие статистики и уште многу други во инфографикот подолу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365