Home » Во фокусот » 50 најдобри маркетинг директори во светот според Форбс

50 најдобри маркетинг директори во светот според Форбс

Форбс направи листа од 50 најдобри маркетинг директори во светот кои ја редефинираа улогата на корпоративниот извршен директор одговорен за маркетинг и претставуваат се` што претставува оваа позиција и што ќе претставува во иднина.

Со квалитативни истражувања, како и сознанијата на уредувачкиот сектор Форбс, на листата се наоѓаат 50 луѓе кои ги поместија границите на професијата и постигнаа голем напредок во рамките на една компанија.

Маркетинг директорите се рангирани според образование, стручност, искуство, мислење и позиции во рамките на организацијата / компанијата. Форбс има за цел да ги потенцира на годишно ниво  маркетинг директорите кои слижат како примери на новиот, забрзан пазар.

Оваа година на листата, помеѓу останатите се најдоа: Метју Андерсон, СМО, Roku; Ана Анѓелиќ, главен бренд директор, Rebecca Minkoff; Софи Бамбук, СМО, Converse; Џонатан Бимер, CMO, Monster; Рајан Боничи, СМО, G2 Crowd; Џоан Брадфорд, CMO, SoFi; Џени Кемпбел, CMO, Tinder и многу други.

 Целосната листа можете да ја погледнете тука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365