Home » Во фокусот » Apple објави серија на симпатични Split-Screen реклами за iPhone

Apple објави серија на симпатични Split-Screen реклами за iPhone

Apple сака да знаете колку е лесно да се напушти досадниот, безбоен свет на Android уредите и лесно да се премине во енергичниот свет на iOS.

Во низа на нови видеа од 15 секунди, компанијата користи едноставна графичка рамка со поделена позадина (split-screen) каде што левата половина е сива, а десната половина е живописна, за да пренесе преку мини метафора за тоа колку е лесно да се префрлат музиката, фотографиите и контактите од другите уреди на iPhone.

Во еден од спотовите е веројатно најлесниоит клавир на светот, па така само една личност може да го протурка преку собата, заедно со пијанистот, со што Apple порачува колку е лесно да се пренесе вашата музика од другите уреди.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365